Αθήνα Καιρός

Πολικό ψύχος σαρώνει τη Κίνα – Προειδοποίηση για ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες [Βίντεο]

6 λεπτά
Πολικό ψύχος σαρώνει τη Κίνα – Προειδοποίηση για ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες [Βίντεο]

Νέα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν σήμερα στην Κίνα , καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κύμα ψύχους που επιμένει και έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς ακραίων καιρικών συνθηκών.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Γραφείο της Κίνας ανακοίνωσε ότι πάνω από 20 σταθμοί σε πολλές περιοχές της χώρας κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αυτό καταγράφηκε κυρίως στο Χοχότ, την πρωτεύουσα της περιοχής της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους έως και -29,1 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

Οι αρχές προειδοποίησαν για χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλη ζώνη στο βόρειο, το ανατολικό και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυτό το δυνατό κύμα ψύχους έρχεται ύστερα από έναν χρόνο που σηματοδοτήθηκε από ρεκόρ ζέστης και καταστροφικές πλημμύρες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλείται από τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθιστά τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα πιο συχνά.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Γραφείο είχε ανακοινώσει χθες, Τετάρτη, ότι πέντε σταθμοί της χώρας είχαν καταγράψει ρεκόρ κρύου, μεταξύ των οποίων θερμοκρασία -33,2 στην πόλη Ντατόνγκ, στη βόρεια Κίνα.

Στην επαρχία Γκανσού, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου σημειώθηκε τη Δευτέρα σεισμός που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 130 ανθρώπους, οι επιζήσαντες περνούν τη νύχτα σε μεγάλες σκηνές που στήθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, προσπαθώντας να διατηρηθούν ζεστοί κάτω από κουβέρτες, ενώ έξω επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Κίνα: Κύμα πρωτοφανούς ψύχους

Το ψύχος που επικρατεί στην Κίνα προκάλεσε χιονοπτώσεις σήμερα ακόμη και στο νότιο τμήμα της χώρας, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, με τις θερμοκρασίες στον βορρά να πλησιάζουν ιστορικά χαμηλά για τον Δεκέμβριο.

Στη διάρκεια μίας εβδομάδας με αναπάντεχα πολύ κρύο, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν στις βόρειες περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, των τραίνων αλλά και των αεροπλάνων.

Οι μετεωρολόγοι στις αρχές Νοεμβρίου είχαν προβλέψει έναν θερμότερο από το κανονικό χειμώνα για φέτος λόγω του φαινομένου El Nino, αν και προειδοποίησαν ότι οι θερμοκρασίες ενδέχεται να έχουν σημαντικές διακυμάνσεις, έπειτα από τον θερμότερο Οκτώβριο που έχει καταγραφεί εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου συνήθως χιονίζει μόνο στις βορειότερες περιοχές, χιόνι κάλυψε την κορυφή ενός βουνού σε πόλη που βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Η θερμοκρασία στην επαρχία προβλέπεται να πέσει στους 8 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που στις αρχές του χειμώνα στην επαρχία καταγράφονται διψήφιες θερμοκρασίες, με τον μέσο όρο του Ιανουαρίου να κυμαίνεται στους 14 βαθμούς.

Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκσί προβλέπεται χιονόνερο σε κάποιες πόλεις, περιλαμβανομένης της Γκουιλίν. Νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στη Σανγκάη σήμερα.
Η θερμοκρασία στο Πεκίνο έπεσε σήμερα στους -15,5 βαθμούς Κελσίου, κοντά στο ιστορικό χαμηλό που είχε καταγραφεί το 1952 και ήταν -15,2 βαθμοί για τις 19 Δεκεμβρίου και -17,7 βαθμοί για τις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τον Δεκέμβριο στην Κίνα ήταν -18,3 βαθμοί Κελσίου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, με αποτέλεσμα στις βόρειες περιοχές, την Εσωτερική Μογγολία και σε κάποιες περιοχές κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ να είναι έως και 7 βαθμοί κάτω από το κανονικό.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]