Αθήνα Καιρός

Οι τηγανητές… πέτρες είναι η νέα «γκουρμεδιά» στην Κίνα – Αφράτες, Light και… πεντανόστιμες [Βίντεο]

3 λεπτά
Οι τηγανητές… πέτρες είναι η νέα «γκουρμεδιά» στην Κίνα – Αφράτες, Light και… πεντανόστιμες [Βίντεο]

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου έχει τραβήξει ένα νέο ανερχόμενο street food στην Κίνα που έχει ως βασικό συστατικό τις πέτρες.

Το πιάτο προέρχεται από την ανατολική κινεζική επαρχία Χουμπέι και όσοι το επιλέξουν καλούνται να πιπιλήσουν τις τηγανιτές πέτρες με σκοπό να απολαύσουν μια πλούσια πικάντικη γεύση.

Οι τηγανητές… πέτρες είναι η νέα «γκουρμεδιά» στην Κίνα – Αφράτες, Light και… πεντανόστιμες

Στη συνέχεια, αφού γευτούν, καλούνται να φτύσουν τις πέτρες εξ ου και το όνομα του πιάτου suodiu, που σημαίνει «ρουφήξτε και πετάξτε».

https://www.youtube.com/watch?v=8grQxx7hkXQ

Βίντεο με χρήστες του διαδικτύου που δοκιμάζουν το suodiu έχουν εμφανιστεί σε όλες τις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα.

Το πιάτο στις περισσότερες περιπτώσεις φτιάχνεται από πωλητές του δρόμου οι οποίοι ρίχνουν λάδι τσίλι πάνω σε βότσαλα τα οποία τσιγαρίζονται. Έπειτα, τα πασπαλίζουν με σάλτσα σκόρδου και όλα μαζί μαγειρεύονται με σκελίδες σκόρδου και πιπεριές.

«Μια μερίδα μπαχαρικών ζωντανεύει το πάθος», λέει ένας μάγειρας σε βίντεο, προσθέτοντας ότι το πιάτο έχει γίνει τόσο δημοφιλές όσο και το αλκοόλ. Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά και κάθε μερίδα κοστίζει περίπου 16 γιουάν (περίπου 2 ευρώ), σύμφωνα με το βίντεο.

«Πρέπει να σας επιστρέψω τα βότσαλα αφού τελειώσω;», ρωτά ένας πελάτης σε βίντεο. «Πάρτε τα στο σπίτι σας ως αναμνηστικό», απάντησε αστειευόμενος ο μάγειρας.

Ειδήσεις σήμερα

«Σφαλιάρα» ΗΠΑ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν υποστηρίζουμε τα πλήγματα της Ουκρανίας στη Ρωσία»

ΗΠΑ: Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο – Ένα παιδί νεκρό και πάνω από 20 τραυματίστηκαν [Βίντεο]

Φωτιά στην Τουρκία: Ξανάνοιξαν τα Δαρδανέλια – Eκκενώθηκαν επτά χωριά [Βίντεο]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]