ΤτΕ: Πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο 2026 – Μειωμένο σε σχέση με το 2025

1 λεπτό
ΤτΕ: Πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο 2026 – Μειωμένο σε σχέση με το 2025

Πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, έναντι πλεονάσματος 836 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 10,972 δισ. ευρώ, από 11,636 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 11,009 δισ. ευρώ, από 10,781 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2025.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version