Αθήνα Καιρός

Καλάθι του Νοικοκυριού: Αυτοψία Γεωργιάδη στα Σαρακοστιανά της Βαρβακείου – Χωρίς χταπόδι προσωρινά το «καλάθι»[Βίντεο]

8 λεπτά
Καλάθι του Νοικοκυριού: Αυτοψία Γεωργιάδη στα Σαρακοστιανά της Βαρβακείου – Χωρίς χταπόδι προσωρινά το «καλάθι»[Βίντεο]

Ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή της πρωτοβουλίας για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλα τα σαρακοστιανά είδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο και μαζί με τον πρόεδρό της Βασίλη Σίμο παρουσίασαν τις τιμές στα είδη της Σαρακοστής.

“Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.




Επίσης, σχετικά με τις τιμές, ανακοινώθηκε ότι οι κόκκινες γαρίδες θα πωλούνται 12-14 ευρώ το κιλό, τα καλαμάρια 9-12 ευρώ το κιλό, τα μικρά θράψαλα 5-6 ευρώ, οι σουπιές 10-13 ευρώ και η τσιπούρα 5,98 ευρώ το κιλό.

“Το χταπόδι είναι λίγο δύσκολο να ενταχθεί στο καλάθι, λόγω επάρκειας, γι αυτό και δεν το τοποθετήσαμε εξ αρχής. Θα μπει όμως στο μέλλον” τόνισε ο κ. Σίμος.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Οι τις τιμές που θα ισχύσουν έως και την Τρίτη 28-02-2023 στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών

Το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Η ακρίβεια «χτυπάει» και το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ την Τετάρτη (22/2/2023) έκανε πρεμιέρα το «καλάθι της Σαρακοστής». Το σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό φέτος, καθώς η ακρίβεια έχει βάλει φωτιά στα περισσότερα προϊόντα του.

Στα σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται το «καλάθι της Σαρακοστής» με προϊόντα νηστίσιμα, και θα διατηρηθεί μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Θα περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά, με δυο τουλάχιστον είδη σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Τι περιλαμβάνει το νέο μέτρο

Συγκεκριμένα, το «καλάθι της Σαρακοστής» περιλαμβάνει:

Χαλβάς

Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές)

Κατεψυγμένα θαλασσινά (2 τουλάχιστον προϊόντα)

Ακριβό το σαρακοστιανό τραπέζι

Σαν… χαρταετός θα πετάξει φέτος η λαγάνα, καθώς και οι ίδιοι οι αρτοποιοί προβλέπουν ότι η τιμή της, δύσκολα μπορεί να συγκρατηθεί.

Η λαγάνα αναμένεται φέτος να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ. Πέρσι τα αρτοποιεία την πουλούσαν από 3 έως 3,5 ευρώ, ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.

                                                      2022                                                2023

Λαγάνα(Αθήνα):                               2,80€ – 3,50€                         3€ – 3,90€

Λαγάνα(Θεσσαλονίκη):                  2,30€ – 3€                                2,50€ – 3,40€

Χαλβάς                                              6€ – 12,50€                              6,60€ – 13,80€/ κιλό

Ταραμοσαλάτα                                5€ – 5,50€                                6€ – 6,50€/κιλό

Τουρσί                                              2,50€ – 3€                                  3€ – 3,50€

«Τσουχτερές» φέτος οι τιμές στα θαλασσινά

(τιμές ιχθυοπωλείου)

                                           2022                         2023

Χταπόδι                           18€ – 19€                   20€- 23€

Καλαμάρι                        17 – 18€                      20€ – 22€

Θράψαλα                         8€ – 10€                      11 – 13€

Γαριδάκι ελληνικό          3,50€ – 4€                    7€ – 8€

«Καλάθι της Σαρακοστής»: Δείτε το ακόλουθο βίντεο

Ειδήσεις σήμερα

Νέα Ιωνία: Νεκρός κατά λάθος 39χρονος που πήγε να δει ποδόσφαιρο

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Ημέρα πληρωμών και σήμερα – Γεμίζουν τις τσέπες τους 1,5 εκατ. συνταξιούχοι

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]