Αθήνα Καιρός

Επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων του ΝΑΤ

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων του ΝΑΤ
Συνταξιούχοι ναυτικοί και μέλη ναυτεργατικών σωματείων συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, Πειραιάς, Τρίτη 4 Ιουνίου 2013. Τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ (μηχανικών), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ), πραγματοποίησαν συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου στον Πειραιά, ζητώντας κοινωνική ασφάλιση, προστασία και πρόνοια για τους ναυτικούς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το θέμα των απαιτούμενων πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων του ΝΑΤ, συζήτησαν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, σε ειδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και του προέδρου του ΝΑΤ Ανδρέα Κομματά, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης για την επιτάχυνση των εκκρεμών συντάξεων του Ταμείου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, καθώς και η διασύνδεση e-ΕΦΚΑ και ΝΑΤ, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι που σήμερα απαιτούνται, προς όφελος των ασφαλισμένων.

O κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Η καθυστέρηση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων πρέπει να τερματιστεί. Αυτό ισχύει δύο φορές για το ΝΑΤ, που είναι από τις πιο προβληματικές περιπτώσεις. Γι’ αυτό προχωράμε σε ένα ειδικό σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμης μέτρων, που έχουμε εξαγγείλει και που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε: «Η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης συντάξεων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Με το συνάδελφο μου Κωστή Χατζηδάκη, εξετάσαμε όλες τις δυνατότητες για παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν ένα νέο, καλύτερο τοπίο τους επόμενους μήνες. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών θα μειωθεί σημαντικά και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ θα έχουν την κύρια σύνταξή τους πολύ νωρίτερα, όπως τους αρμόζει».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

«Ντόμινο» αποκαλύψεων μετά την υπόθεση Λιγνάδη – Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών ακόμη μία υπόθεση βιασμού

Στη Βουλή το ελληνικό #ΜeToo – Πρωτοβουλίες για θέματα κακοποίησης θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στη φυλακή ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου με αναπηρία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]