Η ΕΡΤ «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Η ΕΡΤ «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η «παράλειψη» της ζωντανής μετάδοσης στον Ελλαδικό χώρο της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, μέσω της ΕΡΤ, προκάλεσε αρνητική αίσθηση.

Γράφει ο Νικόλαος Μαγγίνας- Δημοσιογράφος

Την ίδια αίσθηση, είμαι βέβαιος, προκάλεσε και σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων, η απουσία της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από τους εν Ελλάδι σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης. Διαδοχικές απαξιώσεις…

Πρόκειται για μια προσπάθεια εξοβελισμού, μέσα από «υπόγειες διαδρομές»,της Πατριαρχικής παρουσίας στην Ελληνική επικράτεια. Το παρόν γεγονός καθίσταται εντυπωσιακό, δεδομένου ότι συμβαίνει επί εποχής Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με  την πρακτική που επικρατούσε  τα προηγούμενα χρόνια.

Τελικά, η ΕΡΤ προέβη στη «μεγάλη θυσία – χάρη» να μεταδώσει μέσω του δορυφορικού καναλιού της “ERT WORLD,” τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, για «ξεκάρφωμα» μετά τη διπλή άρνησή της.

Βάσιμη είναι η πεποίθησή μου ότι αντιπατριαρχικοί κύκλοι τεχνηέντως προχωρούν στην υλοποίηση των σκοπών τους, τη στιγμή που μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών στην Ελλάδα αναμένει αυτές τις μεταδόσεις.

Αξιοπρόσεκτο είναι πάντως το γεγονός ότι το AP (Διεθνές Πρακτορείο “Associated Press”) πραγματοποίησε σήμερα την απευθείας μετάδοση τόσο της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στο Φανάρι όσο και της Τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο που ακολούθησε.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version