Υλικά – Γόπες σαβόρο
1 κιλό γόπες
200 ml ξίδι κόκκινο
1 κουταλιά βαλσάμικο ξίδι
3-4 κλωνάρια αρισμαρί (δενδρολίβανο)
Αλάτι
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γόπες. Αφήνουμε να σουρώσουν και αλατίζουμε. Αλευρώνουμε πολύ καλά και από τις δυο πλευρές και χτυπάμε απαλά με τα χεριά μας να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ξεροψηθούν οι γόπες και από τις δυο πλευρές και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Όταν θα έχουμε τηγανίσει όλα τα ψάρια, σουρώνουμε το λάδι και ξανά βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τα κλωνάρια τον αρισμαρί (αφού πρώτα έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά) να αρωματίσει το λάδι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ρίχνουμε προσεκτικά το ξίδι και το βαλσάμικο. Ξανά βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι.
Περιχύνουμε τις γόπες με τη καυτή σάλτσα. Όσο μένει το ψάρι μέσα στη σάλτσα, γίνεται πιο νόστιμο και διατηρείται περισσότερο. Προσωπικά οτιδήποτε φτιάχνω σαβόρι το απολαμβάνω καλύτερα την επόμενη μέρα, που έχει ποτίσει από το ξίδι και τον αρισμαρί.

