Υλικά – κέικ
200 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
100 ml γάλα πλήρες
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά, πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε ξανά.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και λαδώνουμε και αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45-50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Αποτελεί μοναδική ιδέα για το σχολείο, το πρωινό, ακόμα και για ένα light βραδινό… Είναι, παράλληλα, και ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα παιδιά σπανάκι.
Ο Γιώργος Παπαδάκης και τα κορίτσια του!
Γιώργος Παπαδάκης: Βαρύ το κλίμα στον ΑΝΤ1 – Δάκρυα και συγκίνηση για τη μεγάλη αποχώρηση
Ο Γιώργος Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το «Καλημέρα Ελλάδα»

