Υλικά – To μοσχαράκι στην πιο καλοκαιρινή του εκδοχή
- 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή χτένι
- 2 κρεμμύδια
- 2 τμχ καρότα
- 2 σκ.σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.τ.γ πελτέ ντομάτας
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κονσέρβα κον κασέ τομάτα ή 4 φρέσκιες
- 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα
- 1 ζωμό βοδινό
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κιλό πατάτες
- Μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σωτάρουμε τα κομμάτια της μοσχαρίσιας ελιάς που έχουμε κόψει σε τετράγωνα και, στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο και καρότο, σβήνουμε με το κρασί και επιστρέφουμε το κρέας πίσω.
Προσθέτουμε την δάφνη και τις ντομάτες. Στη συνέχεια βάζουμε τον ζωμό και προσθέτουμε και 1 λίτρο νερό και τις πατάτες κομμένες.
Αφήνουμε να βράσει και 1 1/2 ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια. Βράζουμε, για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα ακόμα, και σερβίρουμε.
H Νεκταρία Κοκκινάκη αγαπά τα εποχιακά υλικά και τα συνδυάζει πάντα με μαεστρία. Αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή για την εποχή, αφού τα φασολάκια βρίσκονται σε αφθονία.

