Υλικά – Τιραμισού αλά ελληνικά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. τυρί κρέμα
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2-3 κ.σ. λικέρ ( Kahlua ή Amaretto ή Baileys προαιρετικά)
1 πακέτο σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι καφές εσπρέσο
Κακάο για πασπάλισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
Σε ένα μικρό μπόλ βάζουμε τον καφέ και βουτάμε για πολύ λίγο τα σαβαγιάρ, δεν πρέπει να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν.
Σε ποτήρια ή σε μπολάκια βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ και απλώνουμε πάνω κρέμα, συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
Ειδήσεις Σήμερα
Τα … πρόσωπα που λατρεύουμε να μισούμε στο Χ
Ευγενία Σαμαρά: Το σπίτι της έχει γούστο και αισθητική
«Βόμβα» ΣΚΑΪ – Παίζει αλλιώς το παιχνίδι στη βραδινή ζώνη
Δανάη Μπάρκα: Η νέα ζωή μετά την TV – «Αγρότισσα», ερωτευμένη και ανανεωμένη
Συγκινεί η Κατερίνα Καινούργιου: «Όταν έκανα τις εξετάσεις, πήγα να ανάψω ένα κεράκι»
Γιώργος Λιάγκας: «Έσφαξε» με το γάντι Μουτίδου και Λαζόπουλο
Τηλεθέαση: Αντρική υπόθεση η βραδινή ζώνη – Ποιοι σάρωσαν, ποιοι «έκλαψαν»

