Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
Για την μαρινάδα
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
20 ml πετιμέζι ή μέλι
½ κουταλάκι ρίγανη
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Για τη γέμιση
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 φέτες καπνιστή μπριζόλα ή μπέικον
150γρ. γραβιέρα
Διαδικασία
Θα πρέπει να ενημερώσουμε τον χασάπη ότι θέλουμε να φτιάξουμε ρόλο, ώστε να μας ανοίξει το κοτόπουλο κατάλληλα. Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την μαρινάδα και απλώνουμε με τα χέρια πάνω στο κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές. Από την εσωτερική πλευρά του κοτόπουλου, απλώνουμε στη μέση τις φέτες καπνιστής μπριζόλας, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και την γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια.
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρόλο και δένουμε με σπάγκο. Απλώνουμε στο μπάγκο δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε το ρόλο και τυλίγουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1,5 ώρες. Τέλος, ξεσκεπάζουμε και ρυθμίζουμε το φούρνο στο γκριλ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να σερβίρουμε με σαλάτα ή πατάτες φούρνου.
Ειδήσεις Σήμερα
«Δεν κλείστηκα σε κλινική κάνοντας πλαστικές» – Η Σίσσυ Χρηστίδου για τη μεγάλη απώλεια βάρους
Κατερίνα Καινούργιου-Παναγιώτης Κουτσουμπής: Έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους
Φάρμα: Η viral παίκτρια Βαλεντίνα – Έπαιξε σε σειρά και το Χ την αποθεώνει
Τηλεθέαση: Το MEGA «κλέβει» το χαμόγελο από τα υπόλοιπα κανάλια

