Υλικά – Βασιλόπιτα με κάστανο
- 5 αβγά
- 80 ml ηλιέλαιο
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 250 γραμμ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 ml γάλα
Για τη γέμιση
- 150 γραμμ. κρέμα κάστανο
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Για πασπάλισμα
- Άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
Αρχικά χωρίζετε τα αβγά σε δυο μπολ, σε ασπράδια και κρόκους. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνετε το ηλιέλαιο και ανακατεύετε με μίξερ, ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το βούτυρο σταδιακά και ανακατεύετε, ρίχνετε το ξύσμα, τις βανίλιες και τη κανέλα και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζετε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια βάζετε με μικρές ποσότητες ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω.
Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι την κρέμα κάστανου με το κονιάκ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα, ρίχνετε σε διάφορα σημεία τη κρέμα κάστανου και πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 50-55 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και δεν ξεχνάτε να κρύψετε το φλουρί. Πασπαλίζετε πάνω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Ειδήσεις Σήμερα
Eurovision: Yποψήφιος του ελληνικού τελικού καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης
Νύχια-Χριστούγεννα: Τα hot χρώματα και οι τάσεις που θα λατρέψετε
Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη αλλαγή στο σπίτι της πριν τον ερχομό της κόρης της
Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: Επώνυμοι που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες
Ελένη Μενεγάκη, Γιάννης Λάτσιος, Ματέο Παντζόπουλος μαζί – Ο λόγος που συναντήθηκαν [φωτογραφίες]
Η απόλυτη ανατροπή με το GNTM στο STAR
«Κωνσταντίνου και Ελένης»: Επιστρέφει με καθημερινά επεισόδια

