Υλικά – Στιφάδο με κάστανα
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100ml κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά πελτέ
- 2 ντομάτες
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα κάστανα και βάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε, κρατάμε στην άκρη για να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Καθαρίζουμε επίσης και τα κρεμμυδάκια.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε μισή κούπα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κάστανα, ανακινούμε κυκλικά στην κατσαρόλα ώστε να μπουν τα κάστανα μέσα στη σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει για 10 λεπτά, πριν σερβίρουμε.
Ειδήσεις Σήμερα
Χειρουργείο: Η ύστατη λύση για την αφόρητη οστεοαρθρίτιδα
Συντηρητικές θεραπείες για την οστεοαρθρίτιδα
Η Μελίνα Λεφαντζή στο ΤΥΠΟΣ TV: «Αν ένιωθα πλήρης από την υποκριτική, θα επέστρεφα στη διδασκαλία»
Η απόλυτη χλιδή – Η Μαρί Σαντάλ δείχνει το σπίτι της στο Λονδίνο
Θησαυρίζει η Τζένιφερ Λόπεζ – Η αστρονομική αμοιβή σε γάμο Ινδού
Η Μελάνια Τραμπ παρέλαβε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου και έγινε viral
Η έκτακτη ανακοίνωση του MEGA για το Maestro
Τα δάκρυα της Κατερίνας Καινούργιου και οι συγκινητικές εκπλήξεις για τη γιορτή της
Τηλεθέαση: Όταν οι ενημερωτικοί Αταίριαστοι «κλέβουν» την πρωτιά στην πρωινή ζώνη
Βασίλης Μπισμπίκης: Η αμήχανη στιγμή που τον ρωτούν για το τροχαίο – Η αντίδρασή του

