Υλικά – Πατατοκροκέτες
1 κιλό πατάτες
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
20ml ελαιόλαδο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι
Για το κιμά
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
30 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι
Για το πασπάλισμα
Φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν. Τις στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να απορροφήσει τα υγρά. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και ανοίγουμε στο χέρι μας, τοποθετούμε στη μέση ένα κουταλάκι κιμά και κλείνουμε, πλάθουμε σε μπάλα και πιέζουμε απαλά, επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.Σε ένα πιάτο αδειάζουμε την φρυγανιά και πασπαλίζουμε τους πατατοκεφτέδες, μεταφέρουμε σε έναν δίσκο και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Ειδήσεις Σήμερα
Γιώργος Λιάγκας: Η έκτακτη ανακοίνωση και η «βόμβα» που ρίχνει
Οι άλλοι τρέχουν και η Ελένη Μενεγάκη κάνει «ζωάρα» – Φιλιά με τον Ματέο, πολυτέλεια και βουτιές
Νίνα Φλορ: Συνεχίζει τις διακοπές μακριά από την Ελλάδα – Ο πολυτελής παράδεισός της
«Έσκασε» γάμος στη σόουμπιζ – Ποια επώνυμη παντρεύεται
Πότε κάνουν πρεμιέρα Λιάγκας, Σκορδά και Καινούργιου
ΣΚΑΪ: H Τατιάνα Στεφανίδου περιμένει τον Τσουρό και τα στελέχη το Voice