Υλικά – Ο κρητικός μεζές που δεν πρέπει να χάσεις
500 γραμμ. συκώτι (μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό)
600 γραμμ. ξερά κρεμμύδια
70 ml ελαιόλαδο
100 ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
200 ml χυμό ντομάτας
3-4 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Κόβετε το συκώτι σε μικρές μερίδες και πλένετε πολύ καλά, αφήνετε να σουρώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τα κομμάτια το συκώτι και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές.
Σβήνετε με το ξίδι. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, ολόκληρα, αν είναι μικρά στιφάδου, ή κομμένα σε φέτες, αν είναι μεγάλα. Προσθέτετε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, τον χυμό και τα μπαχαρικά. Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο ζεστό νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε φρέσκο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να μελώσει 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
*Περισσότερες συνταγές στο ένθετο Κουζίνα & Γεύσεις, που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής…
Ειδήσεις Σήμερα
Η Μαρία Κίτσου ξεσπά μετά το τέλος της Μάγισσας – «Δέχτηκα άδικο πόλεμο»
Να με λες μαμά: Η σειρά που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο
17 συμβουλές για να την βγάλεις καθαρή με τον καύσωνα
Γιώργος Λιάγκας: Πρόσωπο έκπληξη στο Πρωινό
Άννα Μαρία: Η σπάνια φωτογραφία με τις αδερφές της
Big Brother: Το λάθος του Λαγούτη που δείχνει τον νικητή – Ποιον θέλουν στο Χ
Έσκασε τώρα! Η μεγάλη έκπληξη της ΕΡΤ
Αργύρης Αγγέλου: Διέγραψε τη φωτογραφία που προκάλεσε οργή στο κοινό – Η απάντηση του
Η έκτακτη ανακοίνωση για την Κατερίνα Καινούργιου στα μέσα του καλοκαιριού

