Υλικά – Κεφτέδες
Για τους κεφτέδες
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γραμμ. χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 αβγό
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
50 ml κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Για τα λαχανικά
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες ή 4 τσακώνικες
1 σκελίδα σκόρδου
6 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα
100 ml ελαιόλαδο
100 ml άσπρο κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αυγό, τη φρυγανιά, το κρασί, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα δεύτερο μπολ, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μέτρια καρέ, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες ίδιου πάχους, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τέλος τα τοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω στα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού είναι έτοιμο, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τα λαχανικά.
Ειδήσεις Σήμερα
Κέιτ Μίντλετον: Αποκαλύφθηκε η «μυστική» της εμφάνιση

