Υλικά – Κολοκυθόπιτα
- 1.200 γρ. κολοκύθια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 αβγά
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- 400 γρ. φέτα
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. άνηθο
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
Τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας σπασμένη με το χέρι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα της φέτας σε κομματάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Ειδήσεις Σήμερα
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Οι ευχές των τριών παιδιών του για τη Γιορτή του Πατέρα

