Αρκετοί Έλληνες βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τις αγαπημένες τους ομάδες κι εμείς ανακαλύψαμε το φαγητό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν!
Πρόκειται για το γνωστό σαόρμα, που θυμίζει το δικό μας σουβλάκι. Λεπτά κομμάτια αρνιού, κοτόπουλου, γαλοπούλας, βοδινού, μοσχαρίσιου ή μικτού κρέατος, στοιβάζονται σε κωνικό σχήμα σε κάθετη ψησταριά. Καθώς περιστρέφεται και μαγειρεύεται συνεχώς, το κρέας γίνεται πεντανόστιμο. Μετά τυλίγεται σε πίτα και είναι φανταστικό. Το ψήσιμο σε κάθετη σούβλα αναπτύχθηκε ον 19ο αιώνα στην Οθωμανική Τουρκία, βάζοντας τότε κρεμμύδια. Μετά συνεχίστηκε με το ντόνερ κεμπάπ.
Η λέξη σαουαρμά είναι η αραβική μεταφορά της τουρκικής λέξης çevirme tʃeviɾˈme ‘που γυρνά’, αναφερόμενο στη σούβλα που γυρίζει. Τα τουρκικά και ελληνικά ονόματα, döner και γύρος, αναφέρονται επίσης στη στροφή.
Τα αποκομμένα τεμάχια αποκόπτονται από το μπλοκ του κρέατος για σερβίρισμα και το υπόλοιπο τμήμα του κρέατος διατηρείται ενώ θερμαίνεται στην περιστρεφόμενη σούβλα. Το σαουαρμά μπορεί να σερβιριστεί σε ένα πιάτο (γενικά με συνοδεία) ή σαν σάντουιτς ή τυλιγμένο. Το Σαουαρμά τρώγεται συνήθως με ταμπουλέχ, φατούς, ψωμί ταμπούν, ντομάτα και αγγούρι. Οι κορυφές περιλαμβάνουν ταχίνι, χούμους, γογγύλια και αμπά.
Ειδήσεις Σήμερα
Ρεσιτάλ με το MasterChef – Στο X κράζουν κριτές και κλίκες, στην τηλεθέαση σαρώνει
Dubai chocolate παγωτό – Θα τρελαθείτε με τη γεύση του

