Υλικά – Dubai chocolate παγωτό
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
100 γρ. κανταΐφι
40 γρ. βούτυρο
200 γρ. πραλίνα φιστικιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτα
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη βανίλια και μια κουταλιά από τη πραλίνα φιστικιού. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες.
Εντωμεταξύ, ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το κανταΐφι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε την πραλίνα φιστικιού και ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχουν περάσει 3 ώρες στην κατάψυξη για το παγωτό, μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και χτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κανταΐφι σε διάφορα σημεία και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε ξανά μέσα στο μπολ και αφήνουμε το παγωτό, για τουλάχιστον 6 ώρες, στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Μπορείτε να σερβίρετε με φιστίκι και σιρόπι σοκολάτας, ή με οποιοδήποτε topping της επιλογής σας. Σε μπολάκι ή χωνάκι, το αποτέλεσμα θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους!
Ειδήσεις Σήμερα
Ανθρωποειδή ρομπότ ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους στην πυγμαχία
Γιώργος Λιάγκας: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για τον παρουσιαστή

