Ο καύσωνας χτυπά την πόρτα μας και οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε πολλά υγρά και light φαγητά. Έτσι, ο Πέτρος Συρίγος προτείνει πανεύκολα πιάτα, δροσερά και θρεπτικά, που θα σας καταπλήξουν.
Ελαφριά σαλάτα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο
Υλικά
- 1/2 iceberg
- 100 γρ. μοτσαρελάκια
- 150 γρ. ντοματίνια
- 1/2 πακέτο βαλεριάνα
- 150 γρ. ζυμαρικά (φιογκάκια, κοφτό)
- 2 στήθη κοτόπουλο
Για το πέστο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κτσ κουκουνάρι
- 2 κτσ φυστίκια
- 1κτσ χυμό λεμόνι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, τα βρασμένα ζυμαρικά, το ψημένο κοτόπουλο, τη βαλεριάνα, τα ντοματίνια και τα μοτσαρελακια.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μούλτι και τα χτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Υγιεινή σαλάτα με φασολάκια
Υλικά
- 1 συσκευασία φασολάκια
- 1 λεμόνι, τον χυμό του
- 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα
- 3 κ.τ.σ αμύγδαλο φιλέ
- 2 τμχ κρεμμύδι φρέσκο
- Φύλλα δυόσμου
- Ξύσμα λεμόνι
- 1 κ.τ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1 κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια, σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ενα μπόλ. Σε ενα μικρό μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα,το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μπόλ με τα φασολάκια, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο, το ξύσμα λεμονιού, τα φυλλαράκια δυόσμου και προαιρετικά μπούκοβο και πάπρικα.

Φαγητά για καύσωνα σε 15 λεπτά
Σαλάτα με ζυμαρικά και τυρί cottage
Υλικά
- 350 γρ. φιογκάκια
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 3
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. baby ρόκα
- 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
- 1 κεσεδάκι cottage cheese
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Φύλλα δυόσμου
- 1 κ.τ.σ κουκουνάρι για το γαρνίρισμα
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ζυμαρικά κάτω από κρύο νερό. Τα λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το dressing. Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι μια κουταλιά δυόσμο και ½ κεσεδάκι τυρί cottage cheese και τα χτυπάμε.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα 3, κόβουμε την πιπεριά σε κύβους και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε τα ζυμαρικά, την ρόκα, τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις σταφίδες και το dressing. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε με το τυρί cottage από πάνω στο κέντρο πασπαλισμένο με κουκουνάρι, σταφίδες και φύλλα δυόσμου…

Ειδήσεις Σήμερα
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα – Στο «κόκκινο» η χώρα με 43άρια

