Υλικά – Πιροσκί
- 500 ml χλιαρό γάλα
- 2 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη
- 24 γρ. μαγιά νωπή η ένα φακελάκι ξερής στα 8 γρ
- 1 κ.τ.γ αλάτι
- 1 κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- Λουκάνικα Φρανκφούρτης
- Πατάτες/κρεμμυύδι/άνηθο
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και διαλύουμε την μαγιά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά έως ότου αφρίσει και διογκωθεί η μαγιά.
Κοσκινίζουμε όλα τα ξερά μας υλικά και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο. Χτυπάμε τα αυγά, με το λιωμένο βούτυρο και τα ενσωματώνουμε με το μίγμα του γάλακτος με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών στον κάδο με τα ξερά υλικά σίγα σίγα και στην μέτρια ταχύτητα. Όταν πάρει όλα τα υλικά, βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ με ηλιέλαιο και το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε ζεστό μέρος (μέσα στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς. Όταν βάλουμε μέσα τη ζύμη τον σβήνουμε)…
Αφήνουμε την ζύμη να ανέβει για περίπου μια ώρα, μετά την χτυπάμε στην μέση για να ξεφουσκώσει και την ξαναβάζουμε στο μπολ σκεπασμένη για άλλη μια ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια πίτα πάχους ενός εκατοστού και με μία κούπα κόβουμε στρόγγυλα μικρά πιττάκια, τα γεμίζουμε με λουκάνικο και τα βάζουμε κάτω από μια κουβέρτα για 30 λεπτά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο (170 βαθμούς) και από τις δυο πλευρές.
Όταν ροδίσουν, τα βάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ειδήσεις Σήμερα
Γιώργος Λιάγκας: Το έκτακτο τηλέφωνο που δέχθηκε on air – Τι συνέβη
Eurovision 2026: Οι επιστροφές-βόμβα και η Φουρέιρα
Κίλι Σφακιανάκη: «Εξαφανισμένος» ο Νότης – Ο ρόλος των δύο παιδιών τους
Τηλεθέαση: Τα πάνω κάτω με τα νούμερα των «Ράδιο Αρβύλα» – Τι έκανε η νέα εκπομπή του OPEN

