Υλικά – ατζέμ πιλάφι
500 γρ. αρνί μπούτι κομμένα σε μικρά κομμάτια
300 γρ. ρύζι Καρολίνα
100 γρ. βούτυρο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
80 γρ. σταφίδες μαύρες
40 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
900 ml ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε τα κομμάτια το αρνί και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να μαλακώσει το αρνί για περίπου 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει.
Ειδήσεις Σήμερα
Μελ Γκίμπσον: Το βίντεο από το Άγιον Όρος – Η στιγμή που πίνει αγιασμό
Γιώργος Λιάγκας: Αποκλεισμένος στην Τήνο – Εκτός Πρωινού
Δήμος Βερύκιος: Οι πρώτες δηλώσεις για τον θάνατο του αδελφού του