Αθήνα Καιρός

Το αίτημα της κοινωνίας για σταθερότητα και τολμηρές αλλαγές

5 λεπτά
Το αίτημα της κοινωνίας για σταθερότητα και τολμηρές αλλαγές

Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν εάν θα δώσουν τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί και θα αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή θα μπούμε σε νέες μετεκλογικές περιπέτειες.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι αυτό που πραγματικά τον ενδιέφερε όταν θέσπισε την απλή αναλογική ήταν το μπλοκάρισμα της εκλογής Μητσοτάκη και η μπαχαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κοστίζει άνω των 80 δισ. ευρώ, δεν αντέχει σε κριτική. Είναι ανεφάρμοστο και γεμάτο ακάλυπτες υποσχέσεις, καθώς ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει και τάζει τα πάντα στους πάντες.

Ομως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και η χώρα είναι αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη με νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στη χώρα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση εισοδημάτων.

Στο μεταναστευτικό και συνολικά στα εθνικά μας θέματα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση προκειμένου να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες περιμένουν να γίνουν τολμηρά βήματα προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, να ενισχυθούν οι υποδομές και να καλυφθούν οι χρόνιες αδυναμίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνολικά στο κοινωνικό κράτος.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στο να πετύχει μια μεγάλη νίκη που θα της δώσει την αυτοδυναμία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επικρατήσουν εφησυχασμός και χαλαρότητα. Ολες αυτές οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο από μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση και όχι από πειράματα και παράγοντες που πυροδοτούν την αστάθεια. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρίσκεται σε καθοδική πορεία, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν αυτή έχει 149 βουλευτές. Οι πολίτες σε μεγάλα ποσοστά θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό για να προχωρήσει τις αναγκαίες αλλαγές τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό καθώς δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση, αλλά οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, συγκρίνοντας την περίοδο Τσίπρα με την τετραετία Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με σταθερά, αλλά και τολμηρά βήματα. Γι’ αυτό, τελικά, οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν καθοριστική σημασία, ώστε να ανατεθούν οι ευθύνες διακυβέρνησης προκειμένου η Ελλάδα να τρέξει να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι αίτημα της κοινωνίας ύστερα από αρκετά χρόνια Μνημονίων και τυχοδιωκτισμών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]