Αθήνα Καιρός

Παιχνίδια με την άμυνα

3 λεπτά
Παιχνίδια με την άμυνα

Είναι σοβαρό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των αμυντικών συμβάσεων που υπέγραψε η χώρα μας με τη Γαλλία για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belharra, όπως γνωστοποίησε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, Γ. Οικονόμου, κατήγγειλε βεβαίως την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει τις παραγγελίες, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την εθνική μας άμυνα και ότι, με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετούνται σκοτεινά συμφέροντα που είχαν μάθει να κερδίζουν τεράστια ποσά από τις αμυντικές προμήθειες στο παρελθόν. Κι όλα αυτά όταν η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις αμυντικές συμφωνίες που οδηγούν στη γεωστρατηγική και στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας και αλλάζουν ήδη υπέρ μας τις ισορροπίες.

Είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Τσίπρας από τη μια μεριά καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, όταν επί των ημερών του δεν είχε προβεί σε καμία τέτοια κίνηση, και την ίδια στιγμή απειλεί με ακύρωση συμβάσεων για την απόκτηση μαχητικών και φρεγατών που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική μας δύναμη.

Τέτοια κομματικά παιχνίδια δεν χωρούν όταν πρόκειται για θέματα εθνικής άμυνας και δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς που σε ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής γίνονται κομματικά παιχνίδια από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες για φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών από την Υποσαχάρια Αφρική, αλλά ούτε και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, όταν αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον έλεγαν πως οι πρώτες συμφωνίες με την Ελλάδα είχαν γίνει επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Είναι απαράδεκτες τακτικές, που όχι απλώς δεν ωφελούν σε τίποτα τη χώρα μας, αλλά είναι και επιζήμιες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]