Αν και για αιώνες ο εορτασμός του Ηalloween ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό στην Βόρεια Αμερική, ενώ από τα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα λόγω της αμερικανικής επιρροής ο εορτασμός του έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξονικό κόσμο.
Δημοφιλείς δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του Ηalloween περιλαμβάνουν το «κέρασμα ή φάρσα», τα πάρτυ μασκέ, το σκάλισμα κολοκυθών, το άναμμα υπαίθριων πυρών, φάρσες, επίσκεψη σε στοιχειωμένα αξιοθέατα, αφήγηση τρομακτικών ιστοριών και παρακολούθηση ταινιών.
DIY διακόσμηση για Ηalloween
- Σκαλίστε τις κολοκύθες και τοποθετήστε μέσα κεριά. Έτσι, θα έχετε τα πιο τρομακτικά και υπέροχα φαναράκια.
- Μπορείτε επίσης να πάρετε σκέτα λευκά ή πορτοκαλί φανάρια και να σχεδιάσετε ένα πρόσωπο κολοκύθας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
- Για φώτα-μούμιες, το μόνο που χρειάζεστε είναι άδεια βαζάκια, επιδέσμους γάζας και πλαστικά μάτια. Τυλίξτε τους επιδέσμους γάζας γύρω από τα βάζα, κολλήστε τα μάτια πάνω τους και οι μούμιες σου είναι έτοιμες!

Η καλύτερη συνταγή για Ηalloween
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης δείχνει άλλη μια ευφάνταστη συνταγή για το Halloween για παιδιά και ενήλικες. Λουκάνικα μούμιες, που θα λατρέψετε.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 80 γρ. μουστάρδα & έξτρα για το σερβίρισμα
- Γάντια μιας χρήσης
- 8 τμχ. λουκάνικα, τύπου Φρανκφούρτης
- 1 αυγό, κρόκο
- 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
- 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι, πλήρες
- 16 ελιές σε ροδέλες
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το κόβουμε σε λεπτές κάθετες λωρίδες. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και τυλίγουμε το λουκάνικο με τη μια λωρίδα σφολιάτας.
Παίρνουμε και μια δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και τυλίγουμε ξανά το λουκάνικο από την άλλη μεριά. Αυτή τη φορά θέλουμε να γίνει σαν μούμια το τύλιγμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα λουκάνικα.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με νερό σε ένα μπολάκι, αλείφουμε τα τυλιγμένα με σφολιάτα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με γιαούρτι και βάζουμε δύο μπαλίτσες γιαούρτι σε κάθε λουκάνικο, προσθέτουμε πάνω από κάθε μπαλίτσα γιαούρτι και από μία ροδέλα ελιά.
Ειδήσεις Σήμερα
Κατερίνα Καινούργιου: Αλήθειες και ψέματα για την εκπομπή – Ποιος την έχει βάλει στο στόχαστρο
Ο Γιώργος Λιάγκας έφαγε «χυλόπιτα» στον αέρα της εκπομπής
Πανεύκολη πατατοσαλάτα με λουκάνικο
Κατερίνα Καινούργιου: Απασφάλισε στον αέρα της εκπομπής της
Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Ποιες κορυφαίες τραγουδίστριες είναι οι πρώτες καλεσμένες του Λαζόπουλου
Τηλεθέαση: Χαμός για την πρώτη θέση – Ποιος την «έκλεψε» από την Καινούργιου

