1. Τα Μελομακάρονα
Πολλοί τα φτιάχνουν την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μελομακάρονα χρειάζονται μερικές μέρες για να απορροφήσουν το σιρόπι και να γίνουν ζουμερά.
Συμβουλή: Φτιάξε τα 4–5 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Έτσι θα είναι ακριβώς στο σωστό σημείο όταν τα βάλεις στο τραπέζι.
2. Οι Κουραμπιέδες
Αντίθετα, οι κουραμπιέδες αντέχουν περισσότερο στο χρόνο και γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι αν “ξεκουραστούν” 2–3 μέρες μετά το ψήσιμο.
Συμβουλή: Φτιάξ’ τους 6–7 μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να έχουν τον απόλυτο συνδυασμό τραγανότητας και αρωμάτων βουτύρου.
3. Μην περιμένεις τελευταία στιγμή!
Ένα μεγάλο λάθος είναι να περιμένεις την τελευταία στιγμή για όλα τα γλυκά. Το αποτέλεσμα; Άγχος, μισοψημένα μελομακάρονα και θρυμματισμένοι κουραμπιέδες.
4. Extra tips
- Χρησιμοποίησε μέλι καλής ποιότητας για τα μελομακάρονα.
- Ψήσε τους κουραμπιέδες σε μέτρια θερμοκρασία για να μην καούν και να παραμείνουν αφράτοι.
- Φύλαξε τα γλυκά σε αεροστεγές κουτί για να κρατήσουν φρεσκάδα.
Το Μυστικό που δεν σου λέει κανείς!
Αν θέλεις πραγματικά να εντυπωσιάσεις φίλους και συγγενείς, μην τα φτιάξεις όλα μαζί! Ξεκίνα με τα μελομακάρονα, άφησε 2–3 μέρες, και μετά βάλε τους κουραμπιέδες. Το αποτέλεσμα; Τέλεια γλυκιά ισορροπία που θα κάνει όλους να ζητούν τη συνταγή σου!
Ειδήσεις Σήμερα
- Ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς διαβεβαιώνουν τον Ζελένσκι για πλήρη υποστήριξη και συντονισμό
- Νέος Κόσμος: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 58χρονο – «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν σκότωσα κανέναν» λέει
- Στην κυκλοφορία τον επόμενο μήνα το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί – «Το ημερολόγιο ενός φυλακισμένου»

