Αθήνα Καιρός

Σαλβίνι: «Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και αυτό δεν χρειάζεται διευκρίνιση»

4 λεπτά
Σαλβίνι: «Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και αυτό δεν χρειάζεται διευκρίνιση»

Τα νησιά της Ελλάδας «ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανείς ούτε να το διευκρινίσει», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «όταν η Τουρκία κάνει συγκεκριμένες επιλογές, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, πρέπει να τονίζουμε με σαφήνεια ότι δρα μόνο εξ ονόματός της και ότι η επιστροφή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είναι, θα έλεγα, στην ημερήσια διάταξη της ατζέντας μας».

Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση τον Τούρκο πρέσβη στην Ρώμη, παρά το ότι ο ίδιος διατηρεί αποστάσεις και ασκεί κριτική στην Άγκυρα, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να μπορούσαν να γίνουν στο Βατικανό, έστω και αν ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Αλλιώς μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη ή και σε ένα νησί του Αιγαίου. Το θέμα, είναι να φτάσουμε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα», είπε ο Σαλβίνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «είναι σαφές ότι η Ρωσία και ο Πούτιν ευθύνονται για το ξέσπασμα του πολέμου και την όλη αυτή επίθεση, αλλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ειρηνευτική συμφωνία, όπως λένε έμπειροι διπλωμάτες, όλες οι πλευρές θα πρέπει να θεωρήσουν ότι ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματά τους».

Ειδήσεις σήμερα

Διπλωματικές πηγές για Τσαβούσογλου: Οι αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά και τροφοδοτούν την αστάθεια

Το τερμάτισε ο Μπαχτσελί: «Όποιος αγγίξει την φλέβα μας, θα του ξεριζώσουμε την καρδιά»!

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Περιμένουν να βγει από τη φυλακή για να πάνε για ποτάρες» – Η συγκλονιστική αποκάλυψη φίλης του ζευγαριού [βίντεο]

Αναλένα Μπέρμποκ: Ματαιώνεται η επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα – «Χτυπήθηκε» από κορονοϊό

Είναι οριστικό: Μόνο ένα είδος φορτιστή κινητών θα κυκλοφορεί στις χώρες της Ευρώπης, για όλες τις συσκευές

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]