Αθήνα Καιρός

Βορίζια: Το χρονικό της αιματοχυσίας – «Μίλησαν» οι κάμερες ασφαλείας – Γονάτισε στην καρότσα και κρατούσε το χέρι του νεκρού Φανούρη

5 λεπτά
Βορίζια: Το χρονικό της αιματοχυσίας – «Μίλησαν» οι κάμερες ασφαλείας – Γονάτισε στην καρότσα και κρατούσε το χέρι του νεκρού Φανούρη

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από το μακελειό στα Βορίζια της Κρήτης, όπου μέσα σε μόλις δύο λεπτά γράφτηκε το αιματηρότερο επεισόδιο των τελευταίων ετών.

Οι κάμερες ασφαλείας του χωριού κατέγραψαν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το χρονικό της τραγωδίας που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου, ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης βγήκε από το σπίτι του στις 11:14. Δύο λεπτά αργότερα, είχαν ήδη ακουστεί πυροβολισμοί. Στις 11:16, ένα γκρι τζιπ εγκαταλείπει το σημείο με σκασμένο λάστιχο από τα πυρά.

Λίγα λεπτά μετά σύμφωνα με το cretalive.gr, η χήρα του Καργάκη καταγράφεται να τρέχει προς τον τόπο της συμπλοκής, ενώ στο χωριό επικρατεί πανικός. Οι εικόνες που ακολουθούν κόβουν την ανάσα: στις 11:31, η κάμερα καταγράφει ένα λευκό αγροτικό να φεύγει από το σημείο, με την πόρτα της καρότσας ανοιχτή.

Στην καρότσα, ένας άνδρας γονατιστός κρατά το χέρι ενός αιμόφυρτου σώματος — του Φανούρη Καργάκη, που χαροπαλεύει. Ο οδηγός είναι ο 43χρονος γαμπρός του, ενώ συνοδηγός η σύζυγός του θύματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο όχημα έχουν προφυλακιστεί, καθώς θεωρούνται κομβικά πρόσωπα στην υπόθεση. Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν νέα βίντεο που ενδέχεται να περιέχουν ήχους από τους πυροβολισμούς και να αποκαλύψουν ποιος πυροβόλησε ποιον.

Τα εργαστήρια της Αστυνομίας εξετάζουν ευρήματα που δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι διαφορετικά όπλα. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: ποιοι πάτησαν τη σκανδάλη και γιατί το χωριό βυθίστηκε στο αίμα μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

Νέα ένταση στα Βορίζια: Λεκτική επίθεση καταγγέλλει η αδελφή της 56χρονης Ευαγγελίας – «Είπε τα παιδιά μου μπ@@@α» (βίντεο)

Η αδελφή της 56χρονης Ευαγγελίας, που έχασε τη ζωή της από πυροβολισμούς, κατήγγειλε πως δέχθηκε φραστική επίθεση από τη μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, όταν περνούσε έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η γυναίκα φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά, εξαπολύοντας ύβρεις και απειλές, ζητώντας από την αδελφή της 56χρονης να μην περνά από το σημείο. Η αστυνομία επενέβη άμεσα προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση.

Η αδελφή της άτυχης γυναίκας υπέβαλε επίσημη καταγγελία σε βάρος της μητέρας του 39χρονου.

«Με είδε και άρχισε να με βρίζει. Κρατούσε μια σκούπα και ένα φαράσι. Μου είπε “βρώμα” και έβρισε τα παιδιά μου. Εγώ δεν της απάντησα. Τη ρώτησα μόνο: “Θα μου απαγορεύσεις να πάω στο σπίτι του παιδιού μου;”» ανέφερε η αδελφή της 56χρονης, μιλώντας στο Star.

Προσπάθειες για ηρεμία – “Ηχηρές” απουσίες στα σχολεία

Το πρωί της Δευτέρας (10/11) άνοιξαν ξανά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό στα Βορίζια, με περίπου 40 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στις τάξεις. Ωστόσο, απουσίαζαν τα παιδιά των οικογενειών που εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό της 1ης Νοεμβρίου.

Στο σχολείο βρέθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από την Αθήνα, καθώς και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης. Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης, ενώ η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη επικοινώνησε διαδικτυακά με τους μαθητές και τους γονείς, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της ψυχραιμίας.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]