Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Κιούσου – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σύρος: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 42χρονης – Τι δείχνει η ιατροδικαστική

9 λεπτά
Σύρος: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 42χρονης – Τι δείχνει η ιατροδικαστική

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου της 42χρονης διασώστριας στη Σύρο, μετά τη δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής έκθεσης και του βίντεο από κάμερα ασφαλείας που καταγράφει τις τελευταίες κινήσεις της έξω από το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει ότι το θανατηφόρο χτύπημα δεν ήταν αποτέλεσμα άμυνας, αλλά επιθετικής ενέργειας, ενώ οι Αρχές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αναζητώντας απαντήσεις για το κίνητρο της συνάντησης που κατέληξε σε θάνατο.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει ότι η 42χρονη έχασε τη ζωή της από κακώσεις στον θώρακα που προκλήθηκαν από νύσσον και τέμνον όργανο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δέχθηκε μία και μόνο μαχαιριά, η οποία αποδείχθηκε μοιραία, καθώς προκάλεσε διάτρηση του πνεύμονα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι το τραύμα προήλθε από μαχαίρι.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια της 42χρονης διασώστριας, μέσω της δικηγόρου Μαρίας Καζαντζάκη, και με αφορμή το οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, η οικογένεια υποστηρίζει ότι το μοιραίο χτύπημα το οποίο δέχθηκε το θύμα, δεν ήταν αμυντικό, αλλά άκρως επιθετικό και αποδείχθηκε τελικά θανατηφόρο για την άτυχη γυναίκα. Μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, σημειώνουν, κάποιος που αιφνιδιάζεται δεν προλαβαίνει να κάνει όλες τις υποτιθέμενες αμυντικές κινήσεις που φέρεται να έκανε ο φερόμενος δράστης.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:

«Η οικογένεια του θύματος, μετά την αξιολόγηση του οπτικοακουστικού υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία και διέρρευσε προ ολίγων ωρών στον Τύπο, διαπιστώνει ότι, ανεξάρτητα από το λόγο που η θανούσα μετέβη στην κατοικία των φερομένων δραστών, ο χρόνος που παρέμεινε εντός αυτής ήταν απειροελάχιστος (μόνο ακριβώς επτά (7) δευτερόλεπτα).

Κατά την κοινή λογική, μέσα σε αυτά τα επτά δευτερόλεπτα, κάποιος που αιφνιδιάζεται δεν προλαβαίνει να κάνει όλες τις υποτιθέμενες αμυντικές κινήσεις που φέρεται να έκανε ο φερόμενος δράστης.

Στο ίδιο βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα η θανούσα να βγαίνει από την κατοικία των κατηγορουμένων ταχύτατα και πολύ ευέλικτα, να σκύβει άνετα και να αρπάζει το σακίδιο της με το δεξί της χέρι (από την πλευρά δηλαδή που επήλθε το θανατηφόρο χτύπημα), με ιδιαίτερα ευκίνητες και γρήγορες κινήσεις, να κατεβαίνει τα σκαλάκια της αυλής δύο – δύο, κάνοντας σπριντ, χωρίς να δείχνει το παραμικρό ίχνος ενόχλησης, πόνου ή τραυματισμού.

Απορίας άξιο είναι πώς καταφέρνει αυτές τις κινήσεις, εάν το χτύπημα επήλθε εντός της οικίας.

Μέχρι λοιπόν του σημείου που απομακρύνεται από την κατοικία των κατηγορουμένων, καταδιωκόμενη από το φερόμενο δράστη, δε δείχνει σε κανένα σημείο και με κανένα τρόπο να είναι τραυματισμένη.

Αντίθετα, στο οπτικοακουστικό υλικό διαπιστώνεται ότι εκείνος, αντί να φοβηθεί την υποτιθέμενη εισβολέα, με θάρρος και αυτοπεποίθηση τρέχει ξωπίσω της, της εκσφενδονίζει καρέκλα με ορμή, την οποία πιθανότατα η θανούσα καταφέρνει να αποφύγει, καθώς αυτή έγινε κομμάτια πέφτοντας σε τοίχο (ενώ σε περίπτωση που την πετύχαινε, το σώμα της θα είχε αποτρέψει το διαμελισμό της) και συνεχίζει να την καταδιώκει, κινούμενος ταχύτατα, κρατώντας καθαρά στο χέρι του μαχαίρι (πράσινου χρώματος).

Είναι λοιπόν πολύ πιθανότερο, καταδιώκοντάς την με αυτό το μαχαίρι και ενώ δεν βρίσκεται πια σε άμυνα, αλλά της επιτίθεται εκείνος, να της καταφέρνει το μοιραίο χτύπημα με αυτό εκτός της κατοικίας, πενήντα με εβδομήντα μέτρα από αυτήν.

Ένα τέτοιο χτύπημα σε καμία περίπτωση δεν είναι αμυντικό, αλλά άκρως επιθετικό, που κατέληξε, όπως αποδείχτηκε, δυστυχώς θανατηφόρο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατός της οφείλεται «σε κακώσεις θώρακα από νήσον και τέμνον όργανο». Η έκθεση εκτιμά ότι η μαχαιριά ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που της στέρησε τη ζωή, καθώς προκάλεσε διάτρηση στον πνεύμονα.

Η οικογένεια της θανούσης αναζητά δικαίωση για την άδικη απώλεια της μονάκριβης κόρης τους και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι αυτή θα αποδοθεί.

Μαρία Καζαντζάκη
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω»

Διώξεις και νέα ευρήματα από την έρευνα

Σε βάρος του 41χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ η 30χρονη σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια. Αμφότεροι έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια διαφορετικού μεγέθους, με τους ερευνητές να εξετάζουν ποιο από αυτά χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό και ποιο φέρεται να είχε μαζί της η 42χρονη.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν περισσότερα από 10.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και καραμπίνες και εκατοντάδες φυσίγγια, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία και εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Το βίντεο και το ερώτημα για το κίνητρο

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν την 42χρονη να βρίσκεται έξω από την κατοικία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της και στη συνέχεια να απομακρύνεται τρέχοντας, ενώ ακολουθείται από το ζευγάρι. Σε ένα από τα στιγμιότυπα ο 41χρονος εμφανίζεται να την καταδιώκει κρατώντας μια καρέκλα.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι θεώρησαν πως η 42χρονη είχε εισέλθει στο σπίτι τους με σκοπό τη ληστεία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το στενό οικογενειακό της περιβάλλον απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα φορούσε την υπηρεσιακή της ενδυμασία με τα χαρακτηριστικά ανακλαστικά, χτύπησε κανονικά το κουδούνι και το περιστατικό εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι.

«Κλειδί» η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Το επόμενο κρίσιμο βήμα για τις Αρχές είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η ανάλυση των επικοινωνιών όλων των εμπλεκομένων.

Οι ερευνητές επιχειρούν να διαπιστώσουν αν υπήρχε προηγούμενη επικοινωνία ή σχέση μεταξύ της 42χρονης και του ζευγαριού, καθώς και αν από τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων ή το ιστορικό αναζητήσεων μπορούν να προκύψουν στοιχεία που θα φωτίσουν το πραγματικό κίνητρο της συνάντησης που κατέληξε στη δολοφονία.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]