Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε εκκλησία στην Ιορδανία – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Ρέθυμνο: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της δολοφονίας στο Μπαλί

3 λεπτά
Ρέθυμνο: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της δολοφονίας στο Μπαλί

Ρέθυμνο: Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 49χρονου κυνηγού από κτηνοτρόφο στο Μπαλί Ρεθύμνου το Νοέμβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν δύο φίλοι του 49χρονου που είχαν βγει μαζί για κυνήγι.

Και οι δύο βρίσκονταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος άνδρας χωρίς ωστόσο να ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν ενώπιον του δικαστηρίου ότι άκουσαν τον κατηγορούμενο να καυγαδίζει έντονα με το θύμα και μετά άκουσαν τέσσερις πυροβολισμούς.

Όταν πήγαν στο σημείο που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί είδαν να κείτεται τραυματισμένος ο 49χρονος.

Ηράκλειο: Η κατάθεση της χήρας του 49χρονου

Στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο αδερφός αλλά και η χήρα του 49χρονου.

Ο αδερφός του θύματος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του 49χρονου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν ενώ για τον κατηγορούμενο είπε ότι ήταν οξύθυμος και θρασύ, ότι γνωρίζονταν με τον κατηγορούμενο αλλά δεν υπήρχαν οικογενειακές διαφορές.

Στην συνέχεια κατέθεσε η γυναίκα του 49χρονου η οποία με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τον πόνο που βιώνει και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έφτασαν ως εκεί τα πράγματα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω τι να πω στα παιδιά μου. Δεν έχω απαντήσεις γιατί δεν υπήρχε κάποιος λόγος».

Τελευταίος μάρτυρας κατέθεσε ο ανιψιός του κατηγορούμενου λέγοντας ότι ο θείος του ήθελε να τα έχει καλά με όλους και δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έφταιξε.

Τι έγινε πρωτόδικα

Υπενθυμίζεται ότι στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και ποινή 3 ετών και 3 μηνών κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 49χρονος σήμερα κατηγορούμενος, επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι ήταν σε άμυνα.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο

Η απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019.

Ο κυνηγός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 45χρονο τότε κτηνοτρόφο, όταν τα κυνηγόσκυλα του θύματος μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καβγάς.

Προφανώς θύτης και θύμα γνωρίζονταν καθώς ήταν κάτοικοι του ίδιου χωριού.

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος προανακριτικά ισχυριζόταν ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε ενώ η πλευρά του θύματος κάνει λόγο για ακριβώς το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Cretapost.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Επικίνδυνα παιχνίδια διακινητών στον Έβρο

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα με τα άσεμνα βίντεο σε ανήλικους

Εκλογές 2023: Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στην εκλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]