Αθήνα Καιρός

Πτώση Phantom F-4: Βρέθηκαν συντρίμμια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Θρίλερ με τους δύο πιλότους που αγνοούνται [βίντεο]

7 λεπτά
Πτώση Phantom F-4: Βρέθηκαν συντρίμμια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Θρίλερ με τους δύο πιλότους που αγνοούνται [βίντεο]
ΦΑΝΤΟΜ F-4

Πτώση Phantom F-4: Συντρίμμια από το μαχητικό αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας, βρέθηκαν στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο χειριστών.

Παραμένει ασαφές αν οι δυο ιπτάμενοι πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης, καθώς για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4 που ήταν μαζί και όχι οι δύο άνδρες.

Το αεροσκάφος έχει συντριβεί στη θάλασσα, ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.




Πτώση Phantom F-4: Το χρονικό της πτήσης

Στις 10:30 της Δευτέρας, διθέσιο αεροσκάφος F-4, της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Το διθέσιο αεροσκάφος της 338Μ/117ΠΜ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, ενώ οι δύο χειριστές σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Η τύχη τους προς το παρόν αγνοείται, ενώ υπάρχει τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους.

Το αεροσκάφος έχει καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά από το Κατάκολο. Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Γεωργούσης, αντιπτέραρχος ε. α. ανέφερε: «Ενημέρωσαν ότι θα εγκαταλείψουν, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Οι πιλότοι δίνουν σήμα ότι κάνουν χρήση της εκτίναξης».

Πτώση Phantom F-4: Καλές οι καιρικές συνθήκες στο σημείο

Οι καιρικές συνθήκες στο Ιόνιο και στην περιοχή που έχει καταπέσει το αεροσκάφος, ευνοούν τους διασώστες καθώς σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στην ΕΡΤ «Δεν υπάρχει ιδιαίτερη και μεγάλη ένταση. Οι άνεμοι είναι βορειοδυτικοί. Τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει ενίσχυση αλλά όχι πάνω από 4 με 5 μποφόρ».




Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ειδήσεις σήμερα

Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε μαχητικό F-4 Phantom νότια της Ανδραβίδας – Αγνοούνται οι χειριστές

Μητσοτάκης στην Ιαπωνία: Συναντήσεις με φόντο τις επενδύσεις – Το μήνυμα που έστειλε στον Ερντογάν

Έκτακτο δώρο Πάσχα 300 ευρώ-Επιταγή ακρίβειας: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι – Ποιοι συνταξιούχοι ευνοούνται , πότε αναμένεται να δοθούν

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]