Περισσότεροι από 21.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας: Πρωτιές για Σταμούλη και Μαρινάκου – Χαμόγελα στο κέντρο της Αθήνας

4 λεπτά
UPD: 13:17 | 10/03/2024
Περισσότεροι από 21.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας: Πρωτιές για Σταμούλη και Μαρινάκου – Χαμόγελα στο κέντρο της Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 21.000 δρομείς, με τους Νίκο Σταμούλη και Αναστασία Μαρινάκου να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις και να σημειώνουν Πανελλήνια ρεκόρ.

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε πρώτος με 1:05.50 στους άνδρες, ενώ η Αναστασία Μαρινάκου με 1:16.52 επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε στις γυναίκες, κατακτώντας τη πρώτη θέση των γυναικών στην Ημιμαραθώνιο Αθήνας.



«Είναι η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Φύγαμε λίγο γρήγορα στην αρχή, ωστόσο η κούρσα πήγε καλά. Είχε κόσμο στη νέα διαδρομή, που ήταν πολύ όμορφη και αρκετά βατή.

Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να πετύχω καλούς χρόνους στα 10.000μ.» δήλωσε ο πανευτυχής Νίκος Σταμούλης μετά το τέλος του αγώνα.
Από την πλευρά της η Αναστασία Μαρινάκου ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου νίκη, στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Επέλεξα να πάω συντηρητικά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ανεβάσω στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. Την Τρίτη φεύγω για κοντά 40 ημέρες στη Νότια. Αφρική προκειμένου να κάνω το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ο στόχος παραμένει μια γρήγορη κούρσα στα 5.000 μ., ωστόσο στη σκέψη μου υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Μεγάλο στόχος να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης». Αξίζει να σημειωθεί πως η εκκίνηση του Διεθνή Ημιμαραθωνίου έγινε σε τέσσερα μπλοκ.

Το πρώτο δόθηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνο Ζώμπο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου και τη μικρή Αγάπη, ενώ στο δεύτερο από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, μεγάλου χορηγού του αγώνα, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version