Αθήνα Καιρός

Πάτρα: Πέθανε από καρδιά και όχι από ψύξη! – Το παρασκήνιο της μοιραίας έκκλησης 49χρονου για βοήθεια σε γιατρούς του «Αγ. Ανδρέα»

4 λεπτά
Πάτρα: Πέθανε από καρδιά και όχι από ψύξη! – Το παρασκήνιο της μοιραίας έκκλησης 49χρονου για βοήθεια σε γιατρούς του «Αγ. Ανδρέα»

Kατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ηταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ο 49ρονος ζαχαροπλάστης Θεόδωρος Νεμουτιάνος, αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη.

Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά! Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήσαν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Αγιο Αδρέα», τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά! Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Εφθασαν στο Νοσοκομείο Ρίου και απλά… διαπίστωσαν τον θάνατό του, από καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησαν σκηνές θρήνου και στη συνέχεια αγανάκτησης και ξεσπάσματος στον πρώτο Νοσοκομείο που απευθύνθηκε, στον «Αγιο Ανδρέα». Συγγενείς πήγαν εκεί, ζητώντας εξηγήσεις, θεωρώντας πως, αν οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα, ο άνθρωπός τους θα είχε σωθεί. Εφυγε, στα 49 του χρόνια, επειδή το εν λόγω Νοσοκομείο… δεν εφημέρευε και κανείς δεν εκτίμησε το επείγον της κατάστασής του.

Ο Θεόδωρος Νεμουτιάνος ήταν επί χρόνια ζαχαροπλάστης στη Βιομηχανία «Εντελβάϊς» και ένας από τους καλύτερους στο επάγγελμά του. Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για αύριο (Σάββατο). Θα πρέπει να τονιστεί πως, είναι η δεύτερη φορά, που η οικογένεια «χτυπιέται». Πριν μερικούς μήνες η 44χρονη Ελπινίκη Νεμουτιάνου, είχε χάσει την ζωή της, νοσηλευόμενη με κορονοϊό.

Πηγή: pelop.gr

Ειδήσεις σήμερα

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι μπορεί να συμβεί αν η εισαγγελία ασκήσει έφεση

31χρονος delivery βίασε την πρώην σύντροφό του με όπλο «ροζ» βίντεο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]