Σύμφωνα με νέο βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το μπλε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος φαίνεται να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε στενό δρόμο, περίπου 200 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης.
Ο πραγματογνώμονας τροχαίων Παναγιώτης Μαδιάς εκτιμά την ταχύτητα του οχήματος στα 80–90 χλμ./ώρα σε δρόμο όπου το όριο είναι μόλις 30. «Πρόκειται για εγκληματική ταχύτητα», σχολιάζει.
Η σοκαριστική αντίδραση του οδηγού
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν μια εικόνα που προκαλεί αγανάκτηση. Ο 29χρονος, αμέσως μετά το δυστύχημα, φέρεται να φώναζε στο τηλέφωνο ενώ όταν ο διασώστης τού είπε «σκότωσες άνθρωπο», εκείνος απάντησε: «Ναι, αλλά με πονάει το αυτί μου».
«Δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας της ΕΡΤ περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.
Αλκοόλ και ουσίες στο αίμα του 29χρονου
Σύμφωνα με το MEGA, οι αιματολογικές εξετάσεις εντοπίζουν υψηλή ποσότητα αλκοόλ, παρά το ότι το αλκοτέστ επί τόπου βγήκε… αρνητικό. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Τα τεστ για άλλες ουσίες είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Ο 24χρονος που χάθηκε τόσο άδικα
Το θύμα ήταν μέλος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που ίδρυσε τα πασίγνωστα σοκολατάκια Leonidas. Εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση στο Βέλγιο και είχε έρθει στην Ελλάδα μόνο για λίγες μέρες, για την ορκωμοσία της συντρόφου του. Η τραγωδία σημειώθηκε ακριβώς έξω από το σπίτι της γιαγιάς του, την ώρα που ξεφόρτωνε ψώνια από το αυτοκίνητο.
«Το παιδί δεν γυρίζει πίσω. Το γιατί ο οδηγός ήταν πάλι στο τιμόνι, ενώ είχε παρελθόν παραβατικής συμπεριφοράς, πρέπει να διερευνηθεί», δήλωσε συγγενής άλλου θύματος από παλαιότερο τροχαίο με τον ίδιο οδηγό.
Το σκοτεινό παρελθόν του 29χρονου
Ο 29χρονος είναι γνωστός στις αρχές. Από το 2015 έχει συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών, κλοπές, διακίνηση κάνναβης και συμμετοχή σε κύκλωμα ηλεκτρονικών απατών στην Πέλλα. Παρ’ όλα αυτά, κυκλοφορούσε κανονικά με αυτοκίνητο, μέχρι που έκοψε βίαια το νήμα μιας ζωής και σημάδεψε για πάντα μια οικογένεια.
Ο οδηγός του φρικτού τροχαίου στη Λούτσα έχει προκαλέσει επανειλημμένα με τη συμπεριφορά του στο δρόμο και όχι μόνο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κάτοικος της Αρτέμιδας δήλωσε για τον 29χρονο: «Τον γνωρίζουμε καλά. Ήταν υπό την επήρεια, πιθανότατα ναρκωτικών, και γενικά πολύ προκλητικός όταν οδηγούσε. Πήγαινε με 140 χλμ./ώρα σε αυτόν τον δρόμο. Είναι χρήστης και το δείχνει η συμπεριφορά του».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όχι μόνο αυτό, είναι αναίσθητος. Όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο, έψαχνε το κινητό του και αναρωτιόταν για το χτύπημα στο αυτί του. Δεν είχε καταλάβει τίποτα». Το αυτοκίνητο ήταν σχετικά καινούργιο, αλλά η επικίνδυνη οδήγηση ήταν συχνή: «Πήγαινε με 120-140 χλμ./ώρα και έτσι συνέβη το μοιραίο, δεν πρόλαβε να μαζέψει το όχημα σε μια προσπέραση και του ξέφυγε».
Θείος του 24χρονου: «Λιγοστέψαμε…»
Ο θείος και νονός του άτυχου 24χρονου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΚΑΤ και «πάει καλύτερα».
Σχετικά με το περιστατικό, περιέγραψε: «Ο ανιψιός μου με την κοπέλα του ήταν μπροστά στο σπίτι και έβγαζαν πράγματα από το πορτμπαγκάζ. Μέσα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα του και το σκυλί, που δυστυχώς τραυματίστηκε».
Η απολογία του αναμένεται σήμερα, ενώ η κηδεία του 24χρονου θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

