Αθήνα Καιρός

Κυψέλη: Κακουργηματική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για το διαμέρισμα της φρίκης

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
8 λεπτά
Κυψέλη: Κακουργηματική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για το διαμέρισμα της φρίκης
Εντοπισμός σορού ενός νεκρού και κατεψυγμένου βρέφους σε βαλίτσα σε διαμέρισμα στη περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές και αστυνομικές εξελίξεις στην υπόθεση της Κυψέλης, μετά τον εντοπισμό νεκρού βρέφους μέσα σε βαλίτσα σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, την ώρα που οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του βρέφους.

Πρόκειται για τον Έλληνα, τη Γερμανίδα και τον Αφγανό, νεαρό σύντροφο της 15χρονης, οι οποίοι φέρονται να διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μαζί με τρεις ανηλίκους.

Κακούργημα και πλημμέλημα

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των τριών ποινική δίωξη για δύο αδικήματα. Το πρώτο αφορά διακίνηση ναρκωτικών και έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, ενώ το δεύτερο αφορά μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού και διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Λόγω της κακουργηματικής δίωξης, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για όσα τους αποδίδονται. Δεν αποκλείεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για την προετοιμασία των απολογιών τους.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το σημαντικότερο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τον ίδιο τον θάνατο του βρέφους.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται με στόχο να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη πριν από τον θάνατο του μωρού και ποιος ή ποιοι ενδέχεται να φέρουν ευθύνη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έχουν γίνει γνωστά, το βρέφος φέρεται να έφερε δέκα χτυπήματα πριν καταλήξει.

Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική δικογραφία, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, σε συνδυασμό με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, αναμένεται να διαβιβαστούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Οι εισαγγελικές Αρχές θα αξιολογήσουν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και θα αποφασίσουν εάν προκύπτουν επιπλέον ποινικές ευθύνες και ποιες κατηγορίες ενδεχομένως θα ασκηθούν για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος βραχυχρόνιας μίσθωσης στην οδό Θάσου, στην Κυψέλη, απευθύνθηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε ότι οι ένοικοι δεν είχαν καταβάλει το μίσθωμα, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για χρήση ναρκωτικών μέσα στο ακίνητο.

Την ώρα εκείνη από την περιοχή περνούσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο ιδιοκτήτης τούς σταμάτησε και τους ενημέρωσε για όσα συνέβαιναν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μεταβούν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν συνολικά έξι άτομα.

Αρχικά στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν ο 43χρονος, ο 25χρονος και η 15χρονη, καθώς κατά τον έλεγχο φέρεται να εντοπίστηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

Η βαλίτσα που αποκάλυψε τη φρίκη

Οι αστυνομικοί επέστρεψαν αργότερα στο διαμέρισμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα. Εκεί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα και τα δύο ανήλικα αγόρια ετοιμάζονταν να φύγουν από το σπίτι και είχαν ήδη συγκεντρώσει προσωπικά αντικείμενα μέσα σε βαλίτσες.

Κατά τον έλεγχο μίας από αυτές ήρθε η ανατριχιαστική αποκάλυψη, καθώς εντοπίστηκε δοχείο μέσα στο οποίο βρισκόταν η σορός του βρέφους.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η εκτεταμένη έρευνα των Αρχών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πλέον τόσο στα ευρήματα από το διαμέρισμα όσο και στα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών και εργαστηριακών εξετάσεων, που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου του βρέφους.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του MEGA, στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η κατάσταση των τριών παιδιών που, κατά δήλωση του 43χρονου Έλληνα και της 38χρονης Γερμανίδας συντρόφου του, είναι παιδιά τους. Πρόκειται για ένα κορίτσι 15 ετών και δύο αγόρια, 12 και 9 ετών.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, ερευνάται ακόμη και το ενδεχόμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών από το ζευγάρι, καθώς τα δύο αγόρια φέρεται να έχουν διαγνωστεί με σοβαρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Παράλληλα, στον χώρο όπου διέμεναν φέρεται να εντοπίστηκαν, εκτός από ποσότητες ναρκωτικών, και σεξουαλικά βοηθήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, κατά την έρευνα στις αποσκευές του ζευγαριού εντοπίστηκαν επτά σεξουαλικά βοηθήματα, μία μαύρη μάσκα, μία κάμερα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα USB αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία εξετάζονται από τις Αρχές.

Ιδιαίτερα σοκαριστική ήταν η εικόνα στη βαλίτσα όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος. Το μωρό βρέθηκε τυλιγμένο μέσα σε κόκκινο ισοθερμικό σάκο και σε κατάσταση ψύξης. Πάνω από τον σάκο υπήρχε σακούλα σκουπιδιών, καθώς και περιτύλιγμα με κόκκινη ουσία, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδέχεται να είναι αίμα.

Μέσα στην ίδια βαλίτσα οι αστυνομικοί φέρεται να εντόπισαν ακόμη ένα σκαπτικό εργαλείο, ένα μικρό φτυάρι, μία μπλε κουβέρτα και ένα σεξουαλικό βοήθημα.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών, καθώς οι Αρχές επιχειρούν να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του βρέφους και τι είχε προηγηθεί της μεταφοράς του στη βαλίτσα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν και όσα ανέφερε στο «Live News» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως αποκάλυψε, η συγκεκριμένη οικογένεια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από περίπου έναν χρόνο τα τρία παιδιά είχαν φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κατόπιν εισαγγελικής εντολής για παραμέληση.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ακόμη ότι ο άνδρας που εμφανίζεται ως πατέρας τους πήγε ένα βράδυ στο νοσοκομείο και πήρε τα παιδιά, παρά την εισαγγελική εντολή, με το περιστατικό να καταγγέλλεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου στην Αστυνομία.

Το σενάριο που εξετάζεται για τον θάνατο του βρέφους

Νέα στοιχεία για τις έρευνες παρουσίασε στην ίδια εκπομπή ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το βρέφος να δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν μπρούμυτα. Στο συγκεκριμένο σενάριο οδηγεί, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι δεν φέρεται να υπάρχουν χτυπήματα στο πρόσωπο και στον θώρακά του.

Οι Αρχές έχουν λάβει δείγματα DNA από όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς ένα από τα βασικότερα ερωτήματα της έρευνας αφορά την πραγματική ταυτότητα της μητέρας του νεκρού βρέφους.

Ειδικότερα, διερευνάται εάν μητέρα του είναι πράγματι η 38χρονη Γερμανίδα, όπως η ίδια φέρεται να υποστηρίζει. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο μητέρα του βρέφους να είναι η σήμερα 15χρονη, η οποία θα ήταν 13 ετών κατά τη γέννησή του.

«Ήταν άσπρη σαν ζόμπι»

Παράλληλα, οι εξετάσεις DNA αναμένεται να δώσουν απαντήσεις και σχετικά με το εάν η 15χρονη και τα δύο αγόρια είναι πράγματι παιδιά του 43χρονου και της 38χρονης.

Κάτοικος της περιοχής, η οποία δήλωσε στο MEGA ότι είχε δει τα παιδιά, περιέγραψε την εικόνα τους, λέγοντας χαρακτηριστικά για τη 15χρονη ότι «ήταν άσπρη σαν ζόμπι».

Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι το ένα από τα δύο αγόρια ήταν μελαχρινό και, σύμφωνα με την προσωπική της εκτίμηση, δεν έμοιαζε φυσιογνωμικά με το άλλο. Για την 38χρονη Γερμανίδα υποστήριξε ότι έδινε την εικόνα ανθρώπου που έκανε χρήση ναρκωτικών, ενώ σημείωσε ότι δεν είχε δει τον 43χρονο.

Το «Live News» δημοσιοποίησε παράλληλα φωτογραφίες του 43χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα.

Πρόκειται για έναν ψηλό και γεροδεμένο άνδρα, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ένα τατουάζ σε σχήμα σταυρού στο πρόσωπό του.

Την ίδια στιγμή, η 38χρονη σύντροφός του φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις της στις αστυνομικές Αρχές.

Οι αναφορές της φέρεται να δημιουργούν ερωτήματα τόσο ως προς την ακριβή ημερομηνία γέννησης του βρέφους όσο και σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις, τα αποτελέσματα του DNA και η περαιτέρω αστυνομική έρευνα αναμένεται πλέον να αποτελέσουν καθοριστικά στοιχεία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη μέσα στο διαμέρισμα της Κυψέλης και ποια είναι η πραγματική σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]