Εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, μεγάλες ποσότητες αλκοόλης και μία εγκατάσταση προπανίου, για την αύξηση θερμοκρασίας σε δεξαμενή, φέρεται να δημιούργησαν το «μίγμα» που οδήγησε στην έκρηξη στο εργοστάσιο παρασκευής ξιδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Κατά την αυτοψία του Ανακριτικού Κλιμακίου Κορινθίας, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος διαπίστωσαν την ύπαρξη εγκατάστασης προπανίου για τη θέρμανση εσωτερικού δεξαμενής, στον χώρο όπου εκτελούσε εργασίες ο 67χρονος άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την έκρηξη. Οπως σημειώνεται, άλλες δεξαμενές στον ίδιο χώρο ήταν γεμάτες με ποσότητες αλκοόλης για επεξεργασία. Η πρώτη εικόνα των αρμόδιων αξιωματικών είναι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από σπινθήρα κατά τη διάρκεια των εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης στο τμήμα με τις δεξαμενές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος ήταν εξωτερικός συνεργάτης του εργοστασίου και αναλάμβανε περιστασιακά δουλειές από τον ιδιοκτήτη. Πριν από την έκρηξη είχε πραγματοποιήσει διάφορες εργασίες συγκόλλησης σε λαμαρίνες σε άλλα σημεία της εγκατάστασης, μαζί με τον αδελφό του. Την ώρα του συμβάντος, ο δεύτερος άνδρας είχε μετακινηθεί για να μιλήσει στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σωθεί καθαρά από τύχη.
Ως υπαίτιοι των συνθηκών υπό τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη έχουν συλληφθεί ο 47χρονος ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο 46χρονος τεχνικός ασφαλείας και ο 46χρονος επιβλέπων λειτουργίας της επιχείρησης.
- Κορινθία: Την Παρασκευή η απολογία των 3 συλληφθέντων για την έκρηξη στο εργοστάσιο – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Έκρηξη στα Εξαμίλια: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Νέα στοιχεία για τη φονική τραγωδία
- Κορινθία: Ελέγχονται οι δεξαμενές και τα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο – Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία


















