Κάσος: Οι «Μικροί Πικάσο» ξαναχτύπησαν – Συγκέντρωσαν 1.518 ευρώ για το γήπεδο 5×5

4 λεπτά
Κάσος: Οι «Μικροί Πικάσο» ξαναχτύπησαν – Συγκέντρωσαν 1.518 ευρώ για το γήπεδο 5×5

Μια καλοκαιρινή παράδοση που συνδυάζει τη δημιουργικότητα των παιδιών με την προσφορά στην τοπική κοινωνία συνεχίζεται στην Κάσο. Οι «Μικροί Πικάσο από την Κάσο» κατάφεραν φέτος να συγκεντρώσουν 1.518,60 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο 5x5 του νησιού.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά, με παιδιά αλλά και ενήλικες να συμμετέχουν στη δράση στην παραλία της Κοφτερής. Οι δημιουργίες που προέκυψαν από αυτή την προσπάθεια παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο Bazaar Party και διατέθηκαν προς πώληση, ώστε τα χρήματα να επιστρέψουν στην ίδια την τοπική κοινωνία.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Τα χρήματα θα επιστρέψουν στο γήπεδο του νησιού

Ο φετινός στόχος των «Μικρών Πικάσο» είναι συγκεκριμένος: τα 1.518,60 ευρώ θα αξιοποιηθούν για ανάγκες συντήρησης του δημοτικού γηπέδου 5×5 της Κάσου.

Έτσι, μια δράση που ξεκινά από τα χέρια των παιδιών και τα ζωγραφισμένα τους έργα μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε έμπρακτη στήριξη μιας υποδομής που χρησιμοποιείται από την τοπική κοινωνία.

Από τα ζωγραφισμένα βότσαλα στο Bazaar Party

Η διαδικασία έχει πλέον εξελιχθεί σε μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια του νησιού. Στην παραλία της Κοφτερής συγκεντρώνονται παιδιά και ενήλικες, δημιουργούν και στη συνέχεια οι καλλιτεχνικές τους προσπάθειες μεταφέρονται στο καθιερωμένο Bazaar Party.

Τα έσοδα δεν έχουν έναν σταθερό προορισμό. Κάθε χρονιά επιλέγεται ένας διαφορετικός κοινωφελής σκοπός, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να έχει στηρίξει στο παρελθόν διαφορετικές ανάγκες.

Οι «Μικροί Πικάσο» έχουν στηρίξει ξανά το νησί

Στις προηγούμενες δράσεις, τα χρήματα έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της Κάσου, ενώ έχουν χρηματοδοτήσει και εργασίες στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Παράλληλα, μέρος των εσόδων είχε προσφερθεί για τη στήριξη του Λύρειου Ιδρύματος, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το Μάτι.

Με αυτόν τον τρόπο, η ζωγραφική πάνω στα βότσαλα δεν μένει μόνο ως μια όμορφη καλοκαιρινή δραστηριότητα, αλλά αποκτά έναν ευρύτερο κοινωνικό χαρακτήρα.

Μια παρέα που μεγαλώνει κάθε καλοκαίρι

Στη δράση συμμετέχουν παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται στην Κάσο, αλλά και άνθρωποι που έρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ιδιαίτερη θέση έχουν οι Κασιώτες της διασποράς, οι οποίοι επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στο νησί τους και συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους στην πρωτοβουλία.

Έτσι, η δράση γίνεται παράλληλα μια ευκαιρία συνάντησης. Παιδιά που ζουν μόνιμα στην Κάσο γνωρίζονται με συνομήλικους που επισκέπτονται το νησί, δημιουργούν μαζί και μοιράζονται μια κοινή εμπειρία.

Μαθαίνουν από μικροί την αξία της προσφοράς

Πέρα από το καλλιτεχνικό κομμάτι, οι «Μικροί Πικάσο από την Κάσο» έχουν και έναν ξεκάθαρο παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο, μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η προσφορά και η αλληλεγγύη.

Κάπως έτσι, τα χρώματα και η παιδική φαντασία μετατρέπονται κάθε χρόνο σε μια μικρή αλλά ουσιαστική πράξη για την Κάσο.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version