Αθήνα Καιρός

Κακοκαιρία: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη-Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο- Και η Αττική ανάμεσα τους

5 λεπτά
Κακοκαιρία: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη-Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο- Και η Αττική ανάμεσα τους

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η κακοκαιρία στη χώρα θα κορυφωθεί το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο

Όπως αναφέρει, έντονα άστατο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με την κορύφωση αυτού να υπολογίζεται το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN,  αιτία για αυτό θα είναι η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη, μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής-βορειοανατολικής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Όσον αφορά τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι το δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική – Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.ανατολικής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας. Ωστόσο όπως διευκρινίζει ο ίδιος, αυτό δεν είναι απόλυτο.

Δείτε την ανάρτηση

«Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΑΡΤΕΣ

Έντονα άστατο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές της χώρας μας με την κορύφωση αυτού να υπολογίζεται το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

Αιτία για την όλη αυτή εξέλιξη αποτελεί η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής βορειοανατολίκής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Τα φαινόμενα τα οποία αναμένουμε (βροχές, καταιγίδες, χαλάζι, αυξημένη συχνότητα κεραυνών – αστραπών) θα ξεκινούν νωρίς το πρωί από θαλάσσιες παραθαλάσσιες εκτάσεις προς το δυτικό – βόρειο – βορειοδυτικό Αιγαίο και καθώς θα οδηγούμαστε χρονικά προς το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα μετατοπίζονται δυτικά – νοτιοδυτικά επηρεάζοντας πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Αυτό συμβαίνει επειδή λόγω της εποχής που βρισκόμαστε η ανάπτυξη των καταιγίδων καθοδηγείται ως προς έναν βαθμό από τη θερμότητα ξηράς – θάλασσας.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Οι θάλασσές μας το βράδυ εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσά θερμότητας σε σχέση με την ξηρά και το αντίθετο συμβαίνει μέσα στην ημέρα και αυτό γιατί οι θάλασσές μας έχουν μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα σε σχέση με την ξηρά που πρακτικά αυτό σημαίνει παίρνουν και χάνουν τα ποσά θερμότητας με μεγαλύτερη δυσκολία.

Αν θέλαμε να βάλουμε ένα πλαίσιο περιοχών που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο θα επισημαίναμε το δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική – Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.»

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]