Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία Agneta συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν έως το απόγευμα της Τρίτης (3/11/2026), με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στη βορειοανατολική Ελλάδα.
Η ΕΜΥ διατηρεί σε ισχύ κόκκινη προειδοποίηση για την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και συγκεκριμένα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ πορτοκαλί προειδοποίηση ισχύει για περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του ανατολικού Αιγαίου.
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο με αριθμό 09/2026, το οποίο είχε εκδοθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
Όπως διευκρινίζεται, δεν προκύπτουν ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη πρόγνωση, καθώς τα νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη συνέχιση των ισχυρών φαινομένων στις περιοχές που είχαν ήδη τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή.
Η κακοκαιρία, στην οποία δόθηκε η ονομασία Agneta από την Ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της πάνω από τη χώρα μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης παραμένουν περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας, όπου προβλέπονται κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα, κόκκινη προειδοποίηση έως το απόγευμα της Τρίτης ισχύει για:
- Την ανατολική Μακεδονία.
- Τη Θράκη.
- Τη Θάσο.
- Τη Σαμοθράκη.
- Τη Λήμνο.
- Τον Άγιο Ευστράτιο.
- Τη Λέσβο.
Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ.
Πορτοκαλί προειδοποίηση σε δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, για τις οποίες η ΕΜΥ έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση.
Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν:
Την Ήπειρο.
Τη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Τη δυτική Πελοπόννησο.
Τη νότια Πελοπόννησο.
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες προειδοποιήσεις, καθώς οι καταιγίδες ενδέχεται να παρουσιάζουν κατά τόπους μεγάλη ένταση.
Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο Αιγαίο
Η κακοκαιρία Agneta επηρεάζει επίσης το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πορτοκαλί προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ έως το απόγευμα για:
Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.
Τα Δωδεκάνησα.
Στις συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.
Πότε αναμένεται να υποχωρήσει η κακοκαιρία Agneta
Με βάση την τελευταία επικαιροποίηση της ΕΜΥ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.










![Συντάξεις: Τα νέα εφάπαξ σε 36 Ταμεία Πρόνοιας, με αυξήσεις σε 18 τομείς [πίνακες]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/syntaxiouxoi-efapax-1000-715x358.jpg)











