Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει τις τελευταίες ημέρες την Αττική, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο, με το φαινόμενο να γίνεται ορατό σχεδόν από παντού. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση του φαινομένου από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, βοηθώντας στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Την Κυριακή προβλέπεται εκ νέου μεταφορά αφρικανικής σκόνης κατά διαστήματα, καθώς οι άνεμοι θα επιστρέψουν σε νότιες διευθύνσεις με την πλήρη υποχώρησή του να τοποθετείται χρονικά προς την Τρίτη, όταν η ατμόσφαιρα αναμένεται να έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.
Στους 30 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί, με ανάρτησή του στα social media για θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τις περιοχές που αναμένεται να βρέξει τις επόμενες ώρες.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στα social media, σήμερα (09.05.2026) ο καιρός αναμένεται να είναι ελάχιστα βροχερός, με μικρές μπόρες να εκδηλώνονται σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Σέρρες ενώ την Κυριακή η αστάθεια θα πλήξει κυρίως τον Βόλο και την Λάρισα. Όσον αφορά την θερμοκρασία, ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για τις ανεβασμένες τιμές.
Η πιο δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη (12.05.2026) καθώς η θερμοκρασία θα δείξει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα:
- Κυριακή (10/5): μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου
- Δευτέρα (11/5): μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου
- Τρίτη (12/5): μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου
- Τετάρτη (13/5): μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου
- Πέμπτη (14/5): μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου
- Παρασκευή (15/5): μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου
- Σάββατο (16/5): μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου
- Κυριακή (17/5): μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου
- Δευτέρα (18/5): μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου
- Τρίτη (19/5): μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου
- Τετάρτη (20/5): μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου
- Πέμπτη (21/5): μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-05-2026
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 25 με 27 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-05-2026
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-05-2026
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-05-2026
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.
Ειδήσεις Σήμερα
- Αττική: Χειροπέδες σε κύκλωμα που παρίστανε υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας – Πάνω από 270.000 ευρώ η λεία
- Τα μάτια ψηλά στον ουρανό: Η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζει υπερθέαμα στον Φλοίσβο για τα 95 χρόνια της
- Νέα μέτρα ασφαλείας στο πρώην Ειρηνοδικείο μετά τους πυροβολισμούς: Έλεγχος με X‑ray και δύο πύλες εισόδου

