Αθήνα Καιρός

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη ενέδρα θανάτου που έστησε 38χρονος αστυνομικός στην πρώην γυναίκα του – Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει

9 λεπτά
Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη ενέδρα θανάτου που έστησε 38χρονος αστυνομικός στην πρώην γυναίκα του – Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην οδό Κομνηνών στην Καλαμαριά μετά το έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης όπου αστυνομικός  πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα την πρώην γυναίκα του και στη συνέχεια, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ανακοίνωση για την γυναικοκτονία εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το στυγερό έγκλημα έγινε στον διάδρομο, έξω από το διαμέρισμα όπου ζούσε η 42χρονη γυναίκα που έπεσε νεκρή.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Πρωινές ώρες σήμερα (12-09-2023) αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από κλήση στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σχετικά με πυροβολισμούς από προερχόμενους από το εσωτερικό πολυκατοικίας.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών βρέθηκε νεκρή στο διάδρομο έξωθεν της εισόδου του διαμερίσματός της, 42χρονη ημεδαπή, ενώ πλησίον της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος ημεδαπός πρώην σύζυγός της.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερόμενο σημείο, ο 38χρονος έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος της 42χρονης τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και Ιατροδικαστής του Α.Π.Θ., ενώ Ψυχολόγοι του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης συνέδραμαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα τέκνα τους.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά. O εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε. Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

«Έλεγε ότι θα την σκοτώσει»

«Γνώριζα και την οικογένεια, αλλά και το ζευγάρι. Υπήρχε πρόβλημα. Η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι. Ξαφνικά του είπε ότι δεν τον θέλει. Πήραν συναινετικό διαζύγιο. Δεν είχαν έντονες συγκρούσεις. Ο 38χρονος έπαιρνε τα παιδιά και μιλούσε μαζί τους. Του λέγαμε ότι πρέπει να φτιάξει τη ζωή του και να μην παρεκτρέπεται.

Αγαπούσε την οικογένειά του και έλεγε στη γυναίκα του να ξανά φτιάξουν τη ζωή τους. Αυτή επέμενε πως δεν τον θέλει. Οι γονείς και των δυο γνώριζαν την κατάσταση και τους παρότρυναν να τα βρουν μόνοι τους. Είχαν δυο αγόρια και είχε βγει απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με το πότε θα βλέπει ο πατέρας τα παιδιά», αναφέρει άτομο το οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν στενός οικογενειακός φίλος του αυτόχειρα.

Το ίδιο πρόσωπο, συμπληρώνει ότι, «η καραμπίνα ήταν του πατέρα του. Ο ίδιος δεν είχε ούτε περίστροφο. Δεν τον πήραν χαμπάρι το πρωί όταν έφυγε από το πατρικό του. Έφυγε τα χαράματα.

Την καραμπίνα την πήρε από χθες, ισχυριζόμενος πως… θα την καθαρίσει. Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει. Την αγαπούσε τρελά».

YouTube thumbnail

Θεσσαλονίκη: “Κρίμα για τα παιδιά που αφήνουν πίσω” – Τι λένε κάτοικοι για το έγκλημα στην Καλαμαριά

Αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής, που γνώριζε τον 38χρονο αυτόχειρα και φερόμενο ως δολοφόνο της συζύγου του, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως δεν είχε ακούσει αν υπήρχαν διαφορές μεταξύ του ζευγαριού. “Ήταν χωρισμένοι, ήξερα τον άνθρωπο που αυτοκτόνησε. Δεν είχα ακούσει αν είχαν διαφορές ή κάποιον καβγά. Είναι σαν να τον ήξερα, συνάδελφος είναι κι αυτός. Κρίμα για τα παιδιά που θα αφήσουν πίσω”, ανέφερε ο αστυνομικός, αναφέρει το thestival.gr.

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε – Έχει ξεφύγει η κατάσταση”

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Νέα παιδιά, εγώ είμαι 21 χρονών, κάνω πολεμική τέχνη και φοβάμαι” ανέφερε η Γεωργία, νεαρή κάτοικος της γειτονιάς στην οποία σημειώθηκε το σοκαριστικό έγκλημα στην Καλαμαριά. “Έχει ξεφύγει η κατάσταση” τονίζει αναφορικά με τις γυναικοκτονίες, λέγοντας πως “όλα ξεκινούν από το σπίτι”.

“Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, έμαθα ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο” κατέληξε.

YouTube thumbnail

«Τα παιδιά είναι στο σχολείο και δεν γνωρίζουν τίποτα»

«Ελπίζω τα παιδιά να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το άκουσμα της τραγικής είδησης και στη συνέχεια να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Τα παιδιά ειναι στο σχολείο και δεν ξέρουν τίποτα. Για τον λόγο αυτό, θα έλεγα να δοθεί και ιδιαίτερη βαρύτητα. Φαντάζομαι πως εχουν κληθεί ήδη ψυχολόγοι, κυρίως στο σχολείο, διότι απο εκεί μάλλον θα γίνει η πρώτη ενημέρωσή τους.

YouTube thumbnail

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Περνάμε καθημερινά απο εδω και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως να έχω δει και το ζευγάρι, αλλά και τα παιδιά. Δεν ξέρουμε αν υπήρχαν καβγάδες μεταξύ τους», ανέφερε η κάτοικος της περιοχής, Μαρία Καζαμπάκα.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, αναφέρει το grtimes.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Καλαμαριά: Αυτός είναι ο 38χρονος αστυνομικός που σκότωσε την πρώην γυναίκα του – Το χρονικό του άγριου φονικού, το διαζύγιο και η αφαίρεση του όπλου του

Blue Horizon: Για πρώτη φορά τα λόγια του ύπαρχου – Το μήνυμα στην οικογένεια του Αντώνη

Κακοκαιρία Daniel: Σαν βομβαρδισμένο το σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας-Βόλου [Βίντεο – Εικόνες]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]