Αθήνα Καιρός

Καλαμαριά: Αυτός είναι ο 38χρονος αστυνομικός που σκότωσε την πρώην γυναίκα του – Το χρονικό του άγριου φονικού, το διαζύγιο και η αφαίρεση του όπλου του

7 λεπτά
Καλαμαριά: Αυτός είναι ο 38χρονος αστυνομικός που σκότωσε την πρώην γυναίκα του – Το χρονικό του άγριου φονικού, το διαζύγιο και η αφαίρεση του όπλου του

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην οδό Κομνηνών στην Καλαμαριά μετά το έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Αστυνομικός πήγε μαζί με την πρώην γυναίκα του τα παιδιά τους στο σχολείο και λίγο μετά τις 8:00 επέστρεψαν σπίτι και ο άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα την πρώην γυναίκα του και στη συνέχεια, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγκλημα έγινε περίπου στις 8:15 το πρωί, επί της οδού Κομνηνών 27, σε διαμέρισμα του 6ου ορόφο στη περιοχή της Καλαμαριάς. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες για περιστατικό με πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν, εντόπισαν τις σορούς.   Ο δράστης και αυτόχειρας, λίγη ώρα νωρίτερα είχε πάει τα δύο παιδιά του στο σχολείο, ενώ με τη σύζυγό του είχαν χωρίσει τον τελευταίο χρόνο.

Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους. Δεν είχαν απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά. O εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε. Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

Θεσσαλονίκη: “Κρίμα για τα παιδιά που αφήνουν πίσω” – Τι λένε κάτοικοι για το έγκλημα στην Καλαμαριά

Αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής, που γνώριζε τον 38χρονο αυτόχειρα και φερόμενο ως δολοφόνο της συζύγου του, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως δεν είχε ακούσει αν υπήρχαν διαφορές μεταξύ του ζευγαριού. “Ήταν χωρισμένοι, ήξερα τον άνθρωπο που αυτοκτόνησε. Δεν είχα ακούσει αν είχαν διαφορές ή κάποιον καβγά. Είναι σαν να τον ήξερα, συνάδελφος είναι κι αυτός. Κρίμα για τα παιδιά που θα αφήσουν πίσω”, ανέφερε ο αστυνομικός, αναφέρει το thestival.gr.

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε – Έχει ξεφύγει η κατάσταση”

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Νέα παιδιά, εγώ είμαι 21 χρονών, κάνω πολεμική τέχνη και φοβάμαι” ανέφερε η Γεωργία, νεαρή κάτοικος της γειτονιάς στην οποία σημειώθηκε το σοκαριστικό έγκλημα στην Καλαμαριά. “Έχει ξεφύγει η κατάσταση” τονίζει αναφορικά με τις γυναικοκτονίες, λέγοντας πως “όλα ξεκινούν από το σπίτι”.

“Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, έμαθα ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο” κατέληξε.

YouTube thumbnail

«Τα παιδιά είναι στο σχολείο και δεν γνωρίζουν τίποτα»

«Ελπίζω τα παιδιά να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το άκουσμα της τραγικής είδησης και στη συνέχεια να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Τα παιδιά ειναι στο σχολείο και δεν ξέρουν τίποτα. Για τον λόγο αυτό, θα έλεγα να δοθεί και ιδιαίτερη βαρύτητα. Φαντάζομαι πως εχουν κληθεί ήδη ψυχολόγοι, κυρίως στο σχολείο, διότι απο εκεί μάλλον θα γίνει η πρώτη ενημέρωσή τους.

YouTube thumbnail

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Περνάμε καθημερινά απο εδω και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως να έχω δει και το ζευγάρι, αλλά και τα παιδιά. Δεν ξέρουμε αν υπήρχαν καβγάδες μεταξύ τους», ανέφερε η κάτοικος της περιοχής, Μαρία Καζαμπάκα.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, αναφέρει το grtimes.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Νέος ΚΟΚ: Ξεχάστε τα όρια ταχύτητας που ξέρατε – Τι εξετάζει το υπουργείο – Ποιες αλλαγές ανακοινώθηκαν

Μακελειό στη Λούτσα με 6 νεκρούς: Μέσα από την φυλακή δόθηκε η εντολή

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]