Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ απο κουκουλοφόρους – Απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν

4 λεπτά
Επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ απο κουκουλοφόρους – Απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν

Επίθεση δέχθηκε απο κουκουλοφόρους, ο πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Νοτάρης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προφορικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Σωτήρης Νοτάρης περιέγραψε πως, κατά την αποχώρηση της ομάδας των αγνώστων, ένα από τα μέλη της τον απείλησε λέγοντάς του: «Εάν ξανακάνεις οτιδήποτε, θα σε σκοτώσουμε».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, λίγα λεπτά αφότου ολοκληρώθηκε η προφορική εξέταση φοιτήτριας στο γραφείο του.

«Άνοιξε βίαια η πόρτα και εμφανίστηκε ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων. Ξαφνιαστήκαμε και οι δύο από την εισβολή, αλλά προσπάθησα να “μετριάσω” την κατάσταση. Τι να θέλουν; “Αυτό (εννοείται που συμβαίνει) γιατί φέρνεις τους μπάτσους στο πανεπιστήμιο και κυνηγάς εργαζόμενους” μου είπε ένας», ανέφερε αρχικά ο κ. Νοτάρης. «Και αμέσως άρχισε η επίθεση. Ένας κρατούσε ένα δοχείο με κόκκινη μπογιά, άλλοι είχαν αυγά στα χέρια. Εκείνος με τη μπογιά την εκσφενδόνιζε σε όλο τον χώρο. ΟΙ άλλοι πετούσαν τα αυγά. Η φοιτήτρια ήταν έντρομη», συνέχισε.

«Όταν τελείωσαν τα “πυρομαχικά”, άρχισαν να διαλύουν το γραφείο. Έσπασαν υπολογιστές, οθόνες, πέταξαν τα χαρτιά κάτω», κατέληξε.

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα άγνωστοι επιτέθηκαν και στη γραμματέα των τομέων του τμήματος, με τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Μαθηματικών να ανακοινώνουν αποχή από τα μαθήματα προχθές, Τετάρτη, και χθες, Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του τμήματος Μαθηματικών

«Μετά τα απαράδεκτα περιστατικά της εισβολής και επίθεσης ομάδας κουκουλοφόρων στο γραφείο του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών και της θρασύδειλης επίθεσης στη γραμματέα των Τομέων, τα οποία έλαβαν χώρα την Παρασκευή 14/2, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος αποφάσισαν να προβούν σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα την Τετάρτη 19/2 και την Πέμπτη 20/2. Η συμβολική αυτή κίνηση έχει ως στόχο την ανάδειξη των σοβαρότατων ζητημάτων του ελλείμματος ασφάλειας και της δυσχερούς κατάστασης των υποδομών του Μαθηματικού Τμήματος, γεγονότα που υποβαθμίζουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καθώς και τις συνθήκες φοίτησης των φοιτητών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]