Η παραπομπή αποφασίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αχαΐας, το οποίο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση.
Η 25χρονη εξακολουθεί να κρατείται προσωρινά στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει έως την έναρξη της δίκης.
Στο σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης, η Ειρήνη Μουρτζούκου περιγράφεται ως ένα «οργανωμένο, ιδιαίτερα υπολογιστικό, βίαιο, ανελέητο, αδίστακτο και άκρως επικίνδυνο άτομο». Παράλληλα, απορρίπτεται ο ισχυρισμός περί μειωμένου καταλογισμού, ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η κατηγορούμενη φέρεται να ενεργούσε με πλήρη επίγνωση των πράξεών της.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, η 25χρονη «απολάμβανε τα θύματά της, έρμαια στα χέρια της, χωρίς καμία ενοχή», ενώ απορρίπτεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός της πλευράς της κατηγορουμένης περί μειωμένου καταλογισμού.
Οι πράξεις για τις οποίες παραπέμπεται
Η παραπομπή αφορά τέσσερα περιστατικά που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δικαστικής έρευνας:
- Την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρώην συντρόφου της τα Χριστούγεννα του 2020.
- Τον θάνατο βρέφους φίλης της τον Φεβρουάριο του 2021.
- Τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, ηλικίας μόλις 19 ημερών, τον Ιούνιο του 2022.
- Τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της, ηλικίας δύο μηνών, τον Οκτώβριο του 2023.
Ειδήσεις Σήμερα
- Κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία: «Υπάρχουν και άλλοι που θα ελεγχθούν» τονίζει στον ΕΤ ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Σαρωτικοί οι έλεγχοι
- Φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Εστάλη και δεύτερο 112
- Βάσεις 2026: Πριν από το τέλος Ιουλίου η ανακοίνωση – Τι είπε η Ζαχαράκη για τις αλλαγές στις πανελλήνιες

