Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός εντοπίστηκε γνωστός ποινικολόγος στο κέντρο της Αθήνας

ΕΔΕ διέταξε ο Κικίλιας για τη σύγκρουση πλοίων στα Χανιά: «Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία ανοχή»

4 λεπτά
ΕΔΕ διέταξε ο Κικίλιας για τη σύγκρουση πλοίων στα Χανιά: «Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία ανοχή»
Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Σούδας

Χανιά: Tις ενέργειες που δρομολογούνται μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων στο λιμάνι της Σούδας γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «X».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για τη σύγκρουση των δύο πλοίων στο λιμάνι της Σούδας, έδωσα εντολή στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια ΕΔΕ, με στόχο την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος.

Παράλληλα, στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λ.Σ., σχηματίζεται δικογραφία και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει απολύτως καμία ανοχή».

Νωρίτερα σήμερα, το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση και έκανε γνωστό πως επιβλήθηκε η απαγόρευση απόπλου και στα δύο πλοία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το πρωί της Τρίτης, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε, κατά τον απόπλου του από τον λιμένα της Σούδας, με το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΙΩΣΗΦ Κ.» στο λιμάνι της Σούδας.

Από τη Λιμενική Αρχή επιβλήθηκε η απαγόρευση απόπλου και στα δύο πλοία. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το «ΕΛΥΡΟΣ» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πειραιά με 100 επιβάτες, 118 άτομα πλήρωμα.

Ακολούθησε η προβλεπόμενη διαδικασία πιστοποίησης της ζημιάς και επιθεώρησης από νηογνώμονα, ο οποίος στη συνέχεια εξέδωσε σχετική βεβαίωση ότι το πλοίο διατηρεί την κλάση του και μπορεί να συνεχίσει τα δρομολόγιά του.

Στο «ΙΩΣΗΦ Κ.» επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου και αναμένεται επιθεώρηση από αρμόδιο φορέα επιθεώρησης του πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή διερευνώνται τα αίτια του συμβάντος, υπό το πρίσμα της απόλυτης διασφάλισης τήρησης των κανόνων ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Παράλληλα έχει διαταχθεί ο σχηματισμός δικογραφίας υπό τις οδηγίες της οικείας Εισαγγελικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση έχει κινηθεί και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων».

Η στιγμή που το «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούεται με φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας

Δύο πλοία, το επιβατηγό οχηματαγωγό, ΕΛΥΡΟΣ και το Ro Ro Cargo Iosif K. συγκρούστηκαν εντός του λιμένα της Σούδα σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα που το Έλυρος απέπλεε από το λιμάνι, το Cargo έκανε μανούβρα για να δέσει στο λιμάνι. Τότε συνέβη και το ατύχημα, όπως αναφέρει το flashnews.

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το Ro Ro Cargo έδεσε στο λιμάνι παρουσία των λιμενικών αρχών οι οποίες ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Η στιγμή που τα πλοία συγκρούνται

YouTube thumbnail
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]