Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Βάσεις 2026: Βγήκαν τα αποτελέσματα – Πώς θα τα δείτε

Δίκη Κορκονέα: Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στον Άρειο Πάγο – Να μείνουν τα ισόβια εισηγείται ο εισαγγελέας

4 λεπτά
Δίκη Κορκονέα: Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στον Άρειο Πάγο – Να μείνουν τα ισόβια εισηγείται ο εισαγγελέας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας της έδρας του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Σοφουλάκης, εισηγήθηκε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του πρώην ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, που τραυμάτισε θανάσιμα με περίστροφο τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, ενώ παράλληλα επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Βάσως Πανταζή.

«Το μήνυμα που περνάμε στους συναδέλφους είναι ότι έχει μια ιδιότυπη ασυλία»

Αναλυτικά, η ένταση στον Άρειο Πάγο δημιουργήθηκε κατά την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε ο Επαμεινωνδας Κορκονέας κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, το οποίο απέρριψε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό και τον οδήγησε για ακόμη μία φορά στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, η ένταση υπήρξε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί την οικογένεια του 15χρονου και της συνηγόρου του καταδικασμένου σε ισόβια πρώην ειδικού φρουρού, Βάσως Πανταζή. Αφορμή στάθηκε η ενέργεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει υπόμνημα στο δικαστήριο. Η κ. Πανταζη αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται δικονομικά να παρίσταται ως πολιτική αγωγή η οικογένεια.  «Προστάτευσε τον θεσμό. Αυτό το μήνυμα που περνάμε στους συναδέλφους είναι ότι έχει μια ιδιότυπη ασυλία», είπε απευθυνόμενη στη συνάδελφό της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κ. Πανταζή, με το δικαστήριο να διακόπτει την ακροαματική διαδικασία.

Ωστόσο, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε στην έδρα του δικαστηρίου: «Διακινήθηκαν ενώπιον του δευτεροβάθμιου ύβρεις και απειλές εναντίον μου και μάλιστα από τον Κασιδιάρη τον οποίο εκπροσωπεί (η κυρία Πανταζή)».

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Η δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου σημείωσε: «Οι παραδικαστικοί μηχανισμοί έκαναν στην υπόθεση αυτή να υπάρξει αποφυλάκιση και χορήγησαν ελαφρυντικό και έκαναν επίσης σε βαθμό κυβερνητικό να παρεμβαίνει η παραεξουσία. Έκανε να έχουν διακινηθεί απειλές από καταδικασμένο πρόσωπο σε βάρος δικηγόρων…. Η μάνα του Αλέξη ζητεί αμετάκλητα να κλείσει αυτή η υπόθεση».

Η συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ειδικού φρουρού, αναφέρθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου στους λόγους για τους οποίους ο καταδικασμένος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρώην ειδικός φρουρός, υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της τελευταίας απόφασης του Εφετείου της Λαμίας επί της χορήγησης ελαφρυντικού. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]