Αθήνα Καιρός

«Αγριεύει» ο καιρός: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από 10 βαθμούς κελσίου

3 λεπτά
«Αγριεύει» ο καιρός: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από 10 βαθμούς κελσίου

Αλλάζει από αύριο, 4 Νοεμβρίου ο καιρός. Η κακοκαιρία Agneta φεύγει και έρχονται ισχυροί βοριάδες και.. .κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, οι βοριάδες θα αρχίσουν να ενισχύονται από την Πέμπτη, φτάνοντας στα πελάγη ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η μεταβολή αυτή θα φέρει πιο χειμωνιάτικες συνθήκες, με το κρύο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικά, το πρωί της Πέμπτης η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα καταγραφούν μονοψήφιες τιμές.

Το κρύο αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται βροχοπτώσεις. «Άρα, λοιπόν, από το φθινόπωρο πάμε στον πρώιμο χειμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.


Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί: Μετά την κακοκαιρία έρχεται «βαρομετρικό βουνό»

Από την άλλη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι αύριο το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα ολοκληρώνει σταδιακά τη δράση του. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση και τις βροχές να περιορίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η αλλαγή αυτή, ωστόσο, δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς από το Σάββατο προβλέπεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας και αισθητή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση του καιρού θα παίξει ένα ισχυρό βαρομετρικό βουνό, το οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί πάνω από τη χώρα, εμποδίζοντας για τις επόμενες ημέρες την έλευση νέων κακοκαιριών.


Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τετάρτη στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, ενώ στα ορεινά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και από το βράδυ έως 7 μποφόρ στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]