Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 10.000 ευρώ πρόστιμο στον Ψυχάρη για το πόθεν έσχες

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 10.000 ευρώ πρόστιμο στον Ψυχάρη για το πόθεν έσχες

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Συνολικά κατηγορείτο για έξι πράξεις για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015) ωστόσο τελικά καταδικάστηκε-ομόφωνα- για τέσσερις.

Την ενοχή του κ. Ψυχάρη ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.

Αρχικά, η δίκη είχε αναβληθεί επ΄αόριστον τον Ιούλιο του 2016 όταν το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, δεχόμενο σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.

Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο εκδότης στάλθηκε εκ νέου στο εδώλιο.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version