Καιρός – Αρναούτογλου: Κυριαρχούν οι νοτιάδες – Νέα επιδείνωση των φαινομένων από βδομάδα [βίντεο]

eleftherostypos.gr
Newsroom
7 λεπτά
Καιρός – Αρναούτογλου: Κυριαρχούν οι νοτιάδες – Νέα επιδείνωση των φαινομένων από βδομάδα [βίντεο]

Καιρός – Αρναούτογλου: Οι νοτιάδες θα είναι αυτοί που θα κυριαρχήσουν τις επόμενες κρατώντας ιδιαίτερα μαλακό και σχετικά ζεστό για την εποχή τον καιρό, ενώ θα έχουμε μια καιρική ανάπαυλα μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Νέα επιδείνωση του καιρού από βδομάδα, με νοτιάδες πάλι, ωστόσο την Τρίτη θα πέσει η θερμοκρασία, κυρίως στις βορειότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα έχουμε κακοκαιρία με δυνατές βροχές σε ορισμένες περιοχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα μετά το μεσημέρι.

Την Τετάρτη βελτιώνεται ο καιρός. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα το γυρίσει σε βοριά, θα πέσει η θερμοκρασία και θα κάνει περισσότερο κρύο στις βορειότερες περιοχές, ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου.

Σε ποιες περιοχές θα έχει ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα στα δυτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Από αργά το απόγευμα ο βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 Μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 03/12/2021 | ΕΡΤ

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version