Στην Κω αποβιβάστηκαν οι 400 μετανάστες που διασώθηκαν από τουρκικό φορτηγό πλοίο

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Στην Κω αποβιβάστηκαν οι 400 μετανάστες που διασώθηκαν από τουρκικό φορτηγό πλοίο

Oλοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η επιχείρηση διάσωσης των 400 μεταναστών που βρίσκονταν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τη συνοδεία σκαφών του Λιμενικού το πλοίο ρυμουλκήθηκε στην Κω και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την επιστροφή του σε τουρκικό λιμάνι, το οποίο αρνήθηκε η Τουρκία.

Οι επιβαίνοντες είναι κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί και σύμφωνα με καταγγελία του «Aegean Boat Report», οι 400 μετανάστες είναι τέσσερις ημέρες χωρίς φαγητό, νερό και ιατρική περίθαλψη.

«Η Τουρκία δεν δέχεται την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής. Συνηθίζει να συμπεριφέρεται σαν πειρατής στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version